Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта значението на оръжейните

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг подчерта значението на оръжейните
Коментари Харесай

Генералния секретар на НАТО: Украйна се нуждае спешно от големи количества висококачествени оръжия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира смисъла на оръжейните компании за защитата на алианса, както и за битката на Украйна против Русия, и прикани за бързото увеличение на производството на оръжия, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

" Някои вложители имат неправилната концепция, че отбранителната промишленост по някакъв метод е неетична. Но няма нищо неетично в това да пазиме нашата независимост. Няма нищо неетично и в това да оказваме помощ на украинските военни да отбраняват страната си ", съобщи Столтенберг при откриването на индустриалния конгрес на НАТО в Стокхолм. " Без промишленост няма защита, няма благоприятни условия за въздържане, няма сигурност ", разяснява още той.

В двудневния конгрес вземат участие изпълнителни шефове на предприятия от отбранителната промишленост, високопоставени цивилни чиновници на алианса, военни командири и държавни представители.

Срещата се организира в столицата на Швеция, която подаде молба за участие в трансатлантическия пакт през май предходната година, малко след началото на съветската инвазия в Украйна.

Столтенберг напомни на участниците във форума, че откакто Русия атакува Украйна, мнозина си мислеха, че Киев ще падне за броени дни. " Но смелостта сама по себе си не може да стопира дронове, а героизмът не може да прехваща ракети ", посочи генералният секретар на Алианса. По думите му, с цел да може да се пази, Украйна има незабавна нужда от " огромни количества висококачествени оръжия ".

Столтенберг приветства " невижданата " поддръжка, която страните от НАТО оказват на Украйна, само че акцентира, че това става за сметка на военните им ресурси. Той означи, че в този момент производството на оръжия би трябвало да бъде увеличено - както с цел да покрият потребностите на Украйна, по този начин и с цел да се засилят качествата за въздържане и защита на НАТО.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР