Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди категорично действията на

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди категорично действията на
Коментари Харесай

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди категорично действията на президента на Беларус

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг осъди изрично дейностите на президента на Беларус Александър Лукашенко, който употребява бежанците като инструмент в спора с Европейския съюз. Режимът на Лукашенко „ излага на риск живота на мигрантите ”, съобщи Столтенберг в Брюксел.

Северноатлантическият алианс показва взаимност с Полша, Литва и Латвия и ще организира съвещания с всички страни – съдружници по отношение на рецесията, акцентира Столтенберг преди началото на срещата на министрите на защитата на страните от Европейски Съюз.

Освен рецесията по границата сред Полша и Беларус ще бъде разисквано концентрирането на съветски войски покрай границата с Украйна.

По-рано министерството на защитата на Полша заяви за набези на мигранти против полски военнослужещи, охраняващи граничния пункт в Кузница. По данни на полското ведомство, мигрантите са получили от беларуските сили за сигурност светошумови гранати, които са хвърляли против полските военни.

„ Днешните офанзиви се реализират под строгия надзор на чиновниците на беларуските служби ”, обявиха от полското военно министерство. Граничната работа на Полша заяви за повече от 200 опита на мигранти да пресекат границата.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР