Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, изрази непоколебима подкрепа на

...
Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, изрази непоколебима подкрепа на
Коментари Харесай

Столтенберг: НАТО е с Украйна

Генералният секретар на НАТО, Йенс Столтенберг, изрази непоколебима поддръжка на алианса за Украйна и предизвести Русия да не натрупва войски по границата си със прилежащата ѝ страна.

„ НАТО е с Украйна “, сбито съобщи Столтенберг по време на конференция с украинския външен министър Дмитро Кулеба, като назова съветските дейности „ неоправдани, необясними и надълбоко притеснителни “, съобщи „ Асошиейтид прес “.

Коментарът от страна на военния пакт идва на фона на повишаването на нарушаванията на режима и прекратяването на огъня в Източна Украйна, където подкрепяните от Русия сепаратисти и украински сили са в спор след анексирането на Кримския полуостров от Москва през 2014 година.

Столтенберг назова разполагането на съветски войски най-голямото струпване на военни формирования от началото на спора в Източна Украйна. По думите му през последните дни са убити няколко украински бойци.

„ Ако Москва предприеме някакъв недомислен ход или стартира нова серпантина на принуждение, това ще коства скъпо във всеки смисъл “, предизвести Дмитро Кулеба. Според Украйна прилежаща Русия е натрупала 41 хиляди военнослужещи на границата с Източна Украйна и още 42 хиляди в Крим. Тези цифри ще нарастват с идването на нови войски.

Кремъл твърди, че Русия е свободна да разполага войските си, където пожелае на своя територия и неведнъж е упреквала украинците в „ провокативни дейности “.

Утре държавният секретар на Съединени американски щати, Антъни Блинкън, ще се причисли към Столтенберг по време на визитата си в Европа, с цел да оцени натрупването на войските и други въпроси.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР