Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е убеден, че Алиансът

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е убеден, че Алиансът
Коментари Харесай

Столтенберг е оптимист за танковете Леопард, Полша засили натиска към Германия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е уверен, че Алиансът скоро ще откри решение за доставката на танкове на Украйна. По време на диалози в Берлин немският министър на отбраната Борис Писториус съобщи, че няма смяна в позицията на Германия във връзка с танковете Леопард.

Бойните танкове са значими за защитата на Украйна при предстоящата съветска атака, акцентира още Столтенберг.

" Единственият път към дългогодишен мир е да се обясни на Путин, че няма да победи на бойното поле. Затова би трябвало да дадем на Украйна по-силно и съвременно военно съоръжение. За да могат украинските сили да отхвърлен съветските, освен с цел да оцелеят, само че да победят. Да си върнат територия и да са още веднъж суверенна европейска страна. В този основен миг на войната би трябвало да подсигурим по-тежки и по-модерни системи и то по-бързо ", съобщи генераленият секретар на НАТО.

По-рано Полша публично поискала позволение от Германия да трансферира своите танкове " Леопард " на Украйна, съобщи Ройтерс. Агенцията цитира полския министър на защитата Мариуш Блашчак. Според него в Берлин са получили настояването, само че към този момент не удостоверяват това. 

Полският боен министър също прикани Германия да се причисли към обединението от страни, които поддържат Украйна с танкове.

" Това е наша обща идея, тъй като става дума за сигурността на цяла Европа ", добави Блашчак. 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР