Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е пристигнал на посещение

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е пристигнал на посещение
Коментари Харесай

Столтенберг изненадващо пристигнал при Зеленски

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг е дошъл на посещаване при украинския президент Володимир Зеленски в Киев на 28 септември. Визитата му не е била оповестена авансово. Двамата са разискали основни въпроси за защитата на страната.

Столтенберг е изразил убеждението си, че е единствено въпрос на време Украйна публично да стане член на Алианса. Украинският водач съобщи това на взаимна конференция с генералния секретар на НАТО, на която прикани членовете на военния съюз да снабдят Киев с още Противовъздушна отбрана системи.

“Радвам се, че мога да поздравявам генералния секретар на НАТО в Украйна, веселя се, че можем да проведем градивен диалог. Днес това е диалог сред де факто съдружници и е единствено въпрос на време Украйна да стане де юре член на Алианса.


Ние вършим всичко допустимо, с цел да се приближим до този миг. Украйна към този момент пази общото пространство на свободата, което сплотява всички членове на НАТО, а успеха на Украйна в тази непровокирана и незаконна война, която беше разгърната от Русия, е гаранция за обезпечаване на дълготрайна сигурност и мир, и то освен за нашата страна, само че и за целия континент ”, съобщи Зеленски.

Той благодари на интернационалните сътрудници за помощта и акцентира, че резултатите от съдействието с НАТО са явни. Включително основаните “танкова ”, “самолетна ” и други обединения, които укрепват украинската защита и действат сполучливо.

Според него има съдействие и в разнообразни области – от разузнаването до киберзащитата. Украйна сполучливо употребява и усъвършенства оръжията по натовски стандарт.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР