Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше обявен от правителството

...
Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше обявен от правителството
Коментари Харесай

Шефът на НАТО е назначен за управител на Централната банка на Норвегия

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг беше разгласен от държавното управление в Осло за шеф на Централната банка на Норвегия, макар изразените от опозицията опасения, че назначението на този пост на някогашния министър председател ще отслаби независимостта на банката, съобщи Ройтерс.

Макар че постът ще бъде публично овакантен от 1 март, Столтенберг ще го заеме едвам наесен, защото мандатът му като общоприет секретар на НАТО е до края на септември , показва организацията.

Дотогава банката ще бъде ръководена от и. д . Ида Волтен Баке, зам.-управител на централната банка и главен противник на Столтенберг за поста, уточни държавен източник.

" Търсихме най-хубавия централен банкер за Норвегия и съм уверен, че това е Йенс Столтенберг ", уточни финансовият министър Трюгве Шлагсволд Ведум.

Икономист по обучение и някогашен водач на Работническата партия, Столтенберг беше министър председател на Норвегия от 2000 година до 2001 година и от 2005 година до 2013 година, преди да стана общоприет секретар на НАТО. Той е бил и финансов и енергиен министър.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР