Генералният секретар на германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер бе избрана

...
Генералният секретар на германския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер бе избрана
Коментари Харесай

Коя е Анегрет Крамп-Каренбауер?

Генералният секретар на немския Християндемократически съюз Анегрет Крамп-Каренбауер бе определена за водач на партията, заяви Франс прес.
 
Почти незнайна в Германия допреди две години, тази жена, родом от провинция Саар и с съвсем непроизносимо име, постоянно е наричана с буквите АКК, само че също по този начин с сериозното " Меркел номер две " и даже с леко презрителното " Мини-Меркел " поради предаността й към Ангела Меркел.

 
Тя ще би трябвало да резервира сплотеността на християндемократите, откакто бе определена за водач на партията с нежно болшинство от 51,7 % против съперника на центристкия курс на Меркел Фридрих Мерц. Той защитаваше концепцията за завой надясно с вярата партията да си върне гласоподавателите, които изоставиха ХДС и започнаха да гласоподават за крайната десница.
 
Петдесет и шест годишната католичка изключи опцията за преориентиране на партията от центъра в дясната част на политическия набор. Според нея е по-уместно ХДС да усили поддръжката си в центъра, с цел да си върне гласовете на гласоподаватели, пренасочили се към Зелените.

 
Крамп-Каренбауер е в партията от близо 40 години и макар сравненията с Меркел, тя има свои лични убеждения, които съгласно някои наблюдаващи те са много по-радикални от тези на канцлера, изключително по някои обществени въпроси и по миграционната политика.-->
 
Тя счита за неточност легализирането на гей браковете, което стана по времето на Меркел, защото по думите й това може да докара до други претенции, да вземем за пример " брак сред родственици или сред няколко души ". Освен това новият водач на ХДС прикани за неотложно експулсиране на всеки емигрант, приет за отговорен за осъществено закононарушение.
 
Крамп-Каренбауер е родена на 9 август 1962 година в град Фьолклинген, израства в обичайно католическо семейство с петима братя и сестри. Омъжена е от 34 години и има три деца.

 
След като приключва право и политически науки, тя влиза в ръководството на провинция Саар , където бързо си пробива път нагоре по ешелоните, до момента в който брачният партньор й гледа децата. От 2000 година е поредно министър на вътрешните работи, на труда, на фамилията, на спорта и на правораздаването в провинциалното държавно управление. През 2011 година става министър председател на тази дребна провинция на границата с Франция, където е доста известна.
 
На национално ниво тя става известна чак през 2017 година, когато печели доста оспорвани избори против социалдемократите. Близо една година по-късно става общоприет секретар на партията.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР