Генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) Лука Визентини

...
Генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) Лука Визентини
Коментари Харесай

Европейските синдикати ще обсъждат с България равното заплащане

Генералният секретар на Европейската конфедерация на профсъюзите (ЕКП) Лука Визентини идва в София. Целта на визитата е да бъдат разисквани обществените тематики по време на българското председателство на Съвета на Европейски Съюз, както и позицията на страната ни по приемането на Европейския обществен дирек, който се чака да бъде показан до края на годината.
В диалозите с държавното управление ще бъде наранена и тематиката за равнене на заплащането сред Източна и Западна Европа, както и директивата за командировани служащи - тематика, която беше повдигната от френския президент Еманюел Макрон по време на визитата му у нас.
В София Лука Визентини ще организира срещи с премиера Бойко Борисов, със обществения министър Бисер Петков и с управленията на главните синдикати у нас - КНСБ и КТ " Подкрепа ".
ЕКП е най-голямата европейска синдикална организация. Основана през 1973 година, тя съставлява ползите на 45 млн. трудещи се от 39 страни. КНСБ и " Подкрепа " също са измежду членовете на организацията.
Лука Визентини е общоприет секретар на ЕКП от 2015 година. Преди това той оглавяваше най-големият италиански профсъюз UIL. Освен водач на ЕКП, Лука Визентини е и Генерален секретар на PERC (Паневропейския районен комитет), районната конструкция на МКП, която включва синдикални организации от целия европейски континент.
Една от най-важните действия на ЕКП е битката за равнене на възнагражденията в Източна и Западна Европа. Само преди дни, в коментар на речта на ръководителя на Европейски Съюз Жан-Клод Юнкер, Визентини разгласи, че не може българският служащ да получава пет пъти по-малко от немския. Генералният секретар на ЕКП беше специфичен посетител на VIII-ия конгрес на КНСБ, когато още веднъж бе признат от премиера Бойко Борисов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР