Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи Деня на таланта

...
Генералният секретар на БОК Белчо Горанов уважи Деня на таланта
Коментари Харесай

Белчо Горанов уважи юбилея на ПГ Ген. Вл. Заимов в Сопот

Генералният секретар на БОК Белчо Горанов почете " Деня на гения и спорта ", който бе част от тържествата във връзка 50-ата годишнина на Професионалната гимназия " Генерал Владимир Заимов " в Сопот.

Заедно с него бе и професор Лозан Митев от НСА " В.Левски ", както и кмета на Сопот Деян Дойнов. От управлението на гимназията бяха приготвили и приятна изненада на Горанов, който е приключил точно тук междинното си обучение през 1981 година

Тържеството стартира с щафета с олимпийския огън, който бе предаден на директорката на гимназията инж. Катя Адърска-Даскова, който възпламени жертвеника, като знак на олимпизма и разгласи началото на празника.
 Белчо Горанов: На младежките Олимпийски игри постоянно взимаме и златни медали
Белчо Горанов: На младежките Олимпийски игри постоянно взимаме и златни медали

" Най-важното е да дойдат живи и здрави, да се усещат добре, да влязат в темп и да се активизират "

След това всички възпитаници и учители от ПГ " Ген. Вл.Заимов " участваха на срещата с Белчо Горанов на която той описа за пътя, който е извървял от гимназията в Сопот до висотите на олимпийския комитет и международната битка. Горанов връчи на директорката почетен плакет от БОК по случай 50-годишния празник. Инж. Катя Адърска-Даскова му подари почетния орден на гимназията, който се дава единствено за особени заслуги и на персони съдействали за издигането Сна престижа на учебното заведение.

Учениците зададоха забавни въпроси на Горанов, на които той с наслада отговори. Гост на тържеството бе и Илия Милев, дълготраен треньор по класическа битка и треньор на Горанов, основал редица огромни първенци и медалисти от олимпийски игри и международни и европейски шампионати.

По-късно се организира и надпреварата " Да танцуваме дружно ". В него взеха присъединяване 12 танцови тима от гимназията. В тях участваха и учители-ментори. Горанов, Лозан Митев и кмета на Сопот изгледаха с огромен интерес конкуренцията, която бе оценена персонално жури с ръководител основен помощник Благовеста Калчева от катедра " Хореография " АМТИИ Пловдив. Към ВИП гостите по време на надпреварата се включи и именитата баскетболистка от Карлово Пенка Стоянова.
 Белчо Горанов: В зимните спортове изоставаме фрапантно от останалите европейски страни
Белчо Горанов: В зимните спортове изоставаме фрапантно от останалите европейски страни

" В никакъв случай не трябва да има драма по тематиката "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР