Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е ужасен“

...
Генералният секретар Антонио Гутериш на ООН каза, че е ужасен“
Коментари Харесай

Антонио Гутериш е „ужасен“ от удара срещу болницата в Газа

Генералният секретар Антонио Гутериш на Организация на обединените нации сподели, че е „ ужасяващ “ от удара против болница в Газа, при който бяха убити стотици хора, съобщи Ройтерс.  

Преди да отлети за китайската столица, с цел да участва на форума „ Един пояс, веднъж “, Гутериш съобщи, че е призовал " Хамас " за неотложно и абсолютно освобождение на заложници, а Израел - да разреши неотложен безграничен достъп на филантропична помощ за Газа.

Той добави, че нападението на „ Хамас “ против Израел не може да оправдае груповото наказване на палестинците, отбелязва Франс прес.

„ Напълно съм наясно с дълбоките недоволства на палестинския народ след 56 години окупация ", акцентира Гутериш в тирада в Пекин. " Но колкото и съществени да са, те не могат да оправдаят терористичните актове, осъществени от Хамас на 7 октомври. А тези набези не могат да оправдаят груповото наказване на палестинците “, съобщи ръководителят на Организация на обединените нации.

Гутериш акцентира и нуждата от поощряване на ефикасни механизми за облекчение на задълженията на страните, участващи в програмата " Един пояс, веднъж ", с цел да се избегне да затънат в непоносими задължения.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР