Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси

...
Генералният директор на Международната агенция за атомна енергия Рафаел Гроси
Коментари Харесай

Генералният директор на МААЕ на посещение в Киев и Москва

Генералният шеф на Международната организация за атомна сила Рафаел Гроси ще посети тази седмица Киев, а по-късно ще отпътува за Москва. Там Гроси ще продължи консултациите за съглашение и скорошно въвеждане на зона за нуклеарна сигурност и сигурност към Запорожката атомна централа, се оповестява в изказване на организацията, оповестено в Twitter.

Стъпката идва няколко дни откакто Русия освободи шефа на централата, откакто той бе задържан предходната седмица със завързани очи.

 
Както знаете, съм на път за Киев. Ще работим по отбраната на атомната електроцентрала в Запорожие, би трябвало да работим по това стремително. Най-важното за господин Мурашов е, че е освободен, свободен е и се е върнал при фамилията си.
Рафаел Гроси, шеф на Международната организация за атомна сила

След визитата си в Украйна, в края на тази седмица шефът ще пътува и до съветската столица Москва.
Украйна обмисля да рестартира централата, която е най-голямата в Европа, откакто предишния месец спря последният си шести реактор, защото наближаващата зима в страната може да повреди оборудването й за сигурност.

При ракетен обстрел в региона на Запорожската нуклеарна електроцентрала бяха разрушени къщи, учебно заведение и публични здания, оповестиха украинските управляващи.

А в бомбоубежищата в Киев се доставят йодни таблекти.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР