Генералният директор на концерна Daimler потвърди информацията, че в двигателната

...
Генералният директор на концерна Daimler потвърди информацията, че в двигателната
Коментари Харесай

V12 остава в новата S-Klasse на Mercedes

Генералният шеф на концерна Daimler удостовери информацията, че в двигателната гама на идващото потомство на флагмана S-Klasse още веднъж ще участва огромния мотор V12. Инженерите от компанията са положили големи старания, с цел да могат да приспособяват елемента към новите екологични условия и по този начин Mercedes-Benz S 600 с каросерия W223 ще запази паметния елемент.

Слухове за отхвърли на марката от V12 моторите започнаха да циркулират в интернет пространството незабавно след дебюта на Mercedes-Maybach GLS, който беше показан с V-образен осемцилиндров мотор. Калениус обаче опроверга информацията и съобщи, че колкото и да не се харесва на някои, V12 ще има и в новата S-Klasse.

Миналата година шефът на Mercedes-AMG Тобиас Моерс сподели, че V12 няма да участва повече в AMG моделите. Сега обаче обстановката се трансформира. Не е известно по какъв начин експертите от Mercedes са съумели да покрият условията. Предполага се, че настоящият мотор с показател М279 е електрифициран, само че не се изключва опцията за разработка на напълно нов елемент, който употребява за основа четирилитровия V8.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР