Генералният директор на Facebook Марк Закърбърг е известен с това,

...
Генералният директор на Facebook Марк Закърбърг е известен с това,
Коментари Харесай

Защо Марк Закърбърг носи вратовръзка всеки ден през 2009 г.?

Генералният шеф на Фейсбук Марк Закърбърг е прочут с това, че не се замисля доста за облеклото си, повече мисли за работата си, написа Profit.bg.

Затова има толкоз доста скучни сиви тениски. Просто навлича една от тях и потегля за работа, без да му се постанова да взема решения за стила си на обличане.

Но имаше интервал в историята на Фейсбук, когато Закърбърг беше облечен надалеч по-официално. През 2009 година той носи вратовръзка на работа всеки ден – предизвикателство, което пое, сходно на персоналните цели, които обществено си слага всяка година.

Някои от тях бяха да научи мандарин (2010 г.), да чете по една нова книга на всеки две седмици (2015 г.) и да се срещне с хора в 30-те американски щата, които към момента не е посетил (2017 г.).

Но Закърбърг имал доста съответна причина да развие користолюбие към вратовръзките през 2009 година

Във Фейсбук, където Марк е отбелязал "Носих вратовръзка цяла година “ измежду „ събитията от живота “ в профила си, той изяснява: „ След началото на рецесията през 2008 година желаех да изпратя сигнал до всички във Фейсбук, че това е сериозна година за нас. Големите компании процъфтяват, инвестирайки повече, до момента в който всички останали понижават разноските си по време на криза. Но огромните компании също по този начин са сигурни, че са финансово постоянни и издръжливи. Моята вратовръзка беше знак на това какъв брой сериозна и значима е годината и я носих всеки ден, с цел да покажа това “.

Още пи тематиката четете ТУК.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР