Генералният директор на ДП НКЖИ инж. Златин Крумов даде извънреден

...
Генералният директор на ДП НКЖИ инж. Златин Крумов даде извънреден
Коментари Харесай

Златин Крумов: Няма да се поддам на политически заплахи, заради освобождаването на и. д. заместник генералния директор Алексова

Генералният шеф на Директива за птиците НКЖИ инж. Златин Крумов даде ексклузивен брифинг във връзка отправените изказвания от представители на Българска социалистическа партия по-рано през днешния ден, свързани с „ политическо " освобождение на и. д. заместител генералния шеф „ Администрация и интернационална активност " Гергана Алексова.

Генералният шеф разгласи, че Управителният съвет на Директива за птиците НКЖИ е взел решение за нейното освобождение от заемания пост заради установено несправяне със служебните ѝ отговорности, а не поради участието ѝ в политическа партия. „ Въпреки демонстрираното голямо предпочитание от нейна страна и декларираната политическа поддръжка, обстоятелствата демонстрират, че за избран интервал от време сдружението остана без горива, без застраховка „ Трудова акцидент " на чиновниците и без хигиенизиране на жп гарите. Наложи се компанията да се оправя с големи старания и опасности. Никога не съм делял хората на червени, сини, бели. Приемам решението на Управителния съвет рационално, а не прочувствено. ", разяснява още инж. Крумов.

Златин Крумов акцентира, че е подал сигнали за корупция против Гергана Алексова към способените органи и Министерство на превоза и известията. Той заяви още, че незабавно след нейното освобождение е получил закани за политическа принуда, за което също е сезирал способените органи.

„ Като общоприет шеф съм задължен да вардя НКЖИ от всякаква репутационна щета и няма да позволи корупционни схеми, макар политическия напън, който се упражнява и все още върху мен и компанията. Не ми е прелестно да бъда заплашван, само че в случай че това е цената компанията да се ръководи транспарантно, спазвайки закона, и да действа обикновено, аз съм подготвен да я платя ", добави генералният шеф на Директива за птиците НКЖИ.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР