Генералният директор на БТА Кирил Вълчев се ожени за любимата

...
Генералният директор на БТА Кирил Вълчев се ожени за любимата
Коментари Харесай

Директорът на БТА Кирил Вълчев с нестандартна сватба на Антарктида

Генералният шеф на Българска телеграфна агенция Кирил Вълчев се ожени за обичаната си Силвия на Антарктида, заяви " 24 часа ". Двамата са подписали цивилен брак в Южния океан до остров Ливингстън непосредственост до българската база " Св. Климент Охридски ". Церемонията се е провела на борда на българския научноизследователски транспортен съд " Св. св. Кирил и Методий " пред капитан Николай Данаилов, комуто законът дава това право в намерено море.

Свидетели на бракосъчетанието са били проф. Христо Пимпирев - началник на 32-ата българска антарктическа експедиция и флотилен адмирал професор Боян Медникаров - ректор на Висшето военноморско учебно заведение във Варна, чиято осведомителната активност подкрепя Силвия. На церемонията са участвали българският дипломат в Аржентина Стоян Михайлов, който също е част от експедицията, както и български, и испански антарктици.

Кирил Вълчев за трети път взе участие в експедиция до Антарктида по време на отпуската си. Той приготвя и книга за експедициите, на която проф. Пимпирев е редактор.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР