Генералният директор на БНТ разпореди да записваме предаването няколко дни

...
Генералният директор на БНТ разпореди да записваме предаването няколко дни
Коментари Харесай

Проф. Стоянович: Записвахме предаването, за да ни цензорират

" Генералният шеф на Българска национална телевизия разпореди да записваме предаването няколко дни преди излъчването, с цел да може да го гледат и орязват упълномощени от него цензори и към този момент цяла година ние записваме през седмицата, след това на две или три равнища рубриката се гледа от всякакви лица и като мине следващото " клъцни-срежи ", в събота се излъчва сякаш онлайн ", описа проф. Петър Стоянович, откакто по-рано през днешния ден разгласи на профилната си страница във фейсбук, че е бил уволнен от генералния дирактор на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

Рубриката на историка беше в съботното утринно студио на Георги Любенов, където двамата гледаха определени остарели фрагменти от видеоархива на националната телевизия и проф. Стоянович ги разясняваше в неподражаемия си пиперлив жанр.

За по-малко от година рубриката набра голяма известност, само че Съвета за електронни медии (СЕМ) наложи санкция на малкия екран поради един от разказите на професора.

" Тогава цитирах безусловно три фрази от един роман на локалния месар в Неа Перамос Никос Флорос за негов престой при едни девойки в Благоевград през 1980 година Разбира се, че репликата беше пиперлива, само че смешна. И отново споделям: откъс от роман.

При това разказан на завален български и с това типично за гърците изговаряне на нашето " ч ". Честно казано, на фона на речта на българските депутати, които в последно време се назовават за положително утро " късопишковци ", този роман е като от буквар на първокласници ", разяснява Стоянович пред " 24 часа ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР