Генералният директор на БНТ“ Емил Кошлуков публикува пост в социалната

...
Генералният директор на БНТ“ Емил Кошлуков публикува пост в социалната
Коментари Харесай

Емил Кошлуков за Facebook: Културата да не е костюм, да я обличаш, само когато решиш?!

Генералният шеф на „ Българска национална телевизия “ Емил Кошлуков разгласява пост в обществената мрежа Фейсбук, в който разяснява държанието на тези консуматори, които си разрешат да дават оценки на разнообразни изявления . Нещо повече. Те квалифицират хората като „ неприятни “ или „ глупави “ , което излиза отвън визиите за положителния звук. 

Публикуваме коментара на Емил Кошлуков без редакторска интервенция:

„ Какъв е този бит тук да се дават оценки вместо отзиви? Разбирам, като пишеш, да изкажеш своето мнение, да обориш противното, да коментираш, но за какво би трябвало да оценяваш написаното? Че и създателя дори, ти пишеш нещо, а другият ти изяснява, че си тъп.

Не е ли въпрос дори на положително образование, камо ли на обучение, да знаеш каква е разликата? И да не съдиш другите? И това е обществена мрежа, място за другарство, за какво би трябвало да раздаваш оценки, още повече, че никой не ти ги желае?

Да не приказваме, че по един статус по какъв начин пък разбираш що за човек е другият, та към този момент го наричаш малоумен, неприятен и така нататък Да не приказваме за argumentum ad hominem, вместо тезата да обсъждаш този, който я споделя, като че ли дете не може да каже нещо значимо, а възрастен човек да изтърси нелепост.

И от кой момент положителните обноски не важат за интернет, тук можело да пишеш необразовано и да фамилиарничиш? Културата да не е костюм, да я обличаш, единствено когато решиш? Или си общителен, или си кавгаджия, все тая къде го показваш. Стана дълго това писание, но в действителност съм изумен, безцеремонността постоянно ме е дразнела. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР