Генералният директор на БНР Андон Балтаков е решил да оттегли

...
Генералният директор на БНР Андон Балтаков е решил да оттегли
Коментари Харесай

Шефът на БНР оттегля оставката си

Генералният шеф на БНР Андон Балтаков е решил да отдръпна оставката си. Той е оповестил своето решение по време на общото заседание на публичната медия.

Балтаков подаде оставка предходната седмица в. Причината бяха препоръчаните промени в Закона за радиото и малкия екран. Шефът на националното радио разгласи, че оповестеният за разискване законопроект не е този, към който се е обединила работната група, основана за написването му.

Освен това Балтаков упрекна министъра на културата Боил Банов и екипа му, че са показали манипулативно позицията на БНР. Малко по-късно членове на Съвет за електронни медии оповестиха, че се надяват той да размишления и да отдръпна оставката си, както и стана в последна сметка.

Балтаков и БНР упорстваха мандатите на генералните шефове да се усилят от 3 на 5 години, както и да се даде опция да не работят със заварени от предходни членове на управителни препоръки. Тези оферти не са включени в предложенията, оповестени за публично разискване от културното министерство.

Преди ден Балтаков, Банов и шефът на Българска национална телевизия Емил Кошлуков организираха онлайн среща във връзка измененията. От нея се разбра, че законопроктът няма да бъде отдръпнат. Министърът се опита да измие ръцете си за отпадането на желаните промени с това, че има подписка на интелектуалци, с която се нападна мандатът на Емил Кошлуков.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР