Генералните прокурори на 48 щата в САЩ, както и Вашингтон,

...
Генералните прокурори на 48 щата в САЩ, както и Вашингтон,
Коментари Харесай

Гугъл обект на мащабно антимонополно разследване в САЩ


Генералните прокурори на 48 щата в Съединени американски щати, както и Вашингтон, окръг Колумбия и Пуерто Рико стартират взаимно антитръстово следствие на софтуерният интернет колос " Google " (Google). Това разгласи в понеделник генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън. Само Алабама и родният щат на Гугъл – Калифорния не са включени.

Според Пакстън 50-те генерални юристи на обособените щати, които управляват изследването, ще се съсредоточат върху рекламните практики на " Google ".

Генералните прокурори са загрижени за превъзходството на Гугъл на рекламния пазар и обработката на потребителски данни. „ Това е следствие за определяне на обстоятелствата ", съобщи генералният прокурор на Тексас Кен Пакстън, който управлява обединението, на конференцията пред Върховния съд във Вашингтон. „ В момента става въпрос за реклама. Но обстоятелствата водят до там, до каква степен водят “, сподели той и разясни, че това е намерено следствие, което може да включва и други области.

„ Ако няма свободен пазар или няма конкуренция, това ще усили цените, даже в случай че нещо се предлага гратис - и това ще навреди на потребителите ", съобщи Ашли Муди, генералният прокурор на Флорида, член на републиканците, съобщи investor.bg.

Според изданието теоретично управляващите имат три благоприятни условия за справяне с огромните софтуерни компании: те могат да наложат милиарди долари санкции, да ги принудят да оказват помощ на съперниците, или да ги разделят на по-малки компании. Но даже прокурорите не могат да санкционират Гугъл непосредствено с едно от тези санкции, даже и да намерят доказателства в следствията си. Те би трябвало да се извърнат към съда със своите констатации. Само в случай че способният съд счете, че има монополно състояние и нарушаване, искът се смята за позволен. И най-после се взема решение за естеството и степента на всяко наказване.

В края на миналата седмица редица американски щати, ръководени от генералният прокурор на Ню Йорк, обявиха, че стартират да проверяват и водещата обществена медия " Facebook " (Facebook) поради опасения свързани с нейните практики. Главният прокурор на Ню Йорк Летисия Джеймс разгласи в петък, че ще стартира антимонополно следствие на " Facebook " (Facebook) за да откри дали общественият медиен колос злоупотребява с преобладаваща роля в промишлеността и излага на риск персоналните данни на потребителите.

Големите софтуерни колоси, които до неотдавна бяха възхвалявани като мотори на икономическия напредък с голяма успеваемост, все по-често се подлагат на напън поради изказвания, че злоупотребяват с монополното си присъединяване на пазара и по отношение на пропущат като нарушение на персоналните данни.

Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР