Generali Open, първи кръгДоминик Тийм – Александър Шевченко 6-4, 6-2Доминик

...
Generali Open, първи кръгДоминик Тийм – Александър Шевченко 6-4, 6-2Доминик
Коментари Харесай

Тийм зарадва австрийската публика с чиста победа


Generali Open, първи кръг

Доминик Тийм – Александър Шевченко 6-4, 6-2

Доминик Тийм се класира за осминафиналите на ATP 250 шампионата в Кицбюел след безапелационна победа над международния №157 Александър Шевченко. Австриецът за следващ път показва доста високо равнище и сподели, че не е надалеч времето, когато още веднъж ще бъде измежду топ играчите в Тура. Днешната победа бе пета поредна за Тийм в конкуренцията, откакто завоюва купата при последното си присъединяване през 2019 година

Негов конкурент в идната фаза ще бъде сънародникът му Себастиан Офнер, който по-рано през днешния ден отстрани Ришар Гаске.

Тийм направи единствено една двойна неточност против три за Шевченко, като в това време завоюва 76% от точките си на първи сервис (25/33). Австриецът осъществя едвам четири от 13-те си брейкпойнта (31%), само че това се оказа премного, защото Шевченко съумя да пробие единствено един път.

Тийм можеше да нанесе удар по упоритостите на руснака още в самото начало, само че в първите два сервис гейма на Шевченко пропусна общо седем брейкпойнта. Равенството се резервира до 3-3, когато асвстриецът стартира последователно да взема превъзходство.

Бившият №3 се движеше доста по-добре по корта, като в това време пласира няколко изящни бекхенд уинъра. Това му оказа помощ да стигне до първия пробив в мача, който след това затвърди и усили задатъка си на 5-3. Шевченко понижи резултата, само че Тийм не му разреши да се надява на поврат и още веднъж беше безукорен на сервис, приключвайки сета при 6-4 след топка в навън след офанзива на руснака.

В началото на втория сет двамата си размениха по един пробив за 2-2, само че от този миг нататък окриленият от поддръжката на публиката Тийм превъзхождаше доста своя конкурент. Шампионът на US Open за 2020 година наложи непостижимо за Шевченко движение, което ловко съчетаваше офанзиви от главната линия с прецизни къси топки и доста добре разчетени излизания на мрежата. Тийм осъществя два поредни пробива, давайки на съперника си единствено три точки в псоледните четири гейма, като по този начинтриумфира с 6-4, 6-2 след час и половина на корта.

Всички резултати от днешния ден:

Николас Джари – Педро Мартинес 6-7(4), 3-6

Лоренцо Сонего – Пабло Андухар 4-6, 6-3, 6-7(4)

Гералд Мелцер – Яник Ханфман 4-6, 1-1 (отказване на Мелцер)

Ришар Гаске – Себастиан Офнер 6-1, 5-7, 5-7

Доминик Тийм – Александър Шевченко 6-4, 6-2
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР