Генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин е назначен от руското

...
Генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин е назначен от руското
Коментари Харесай

Русия назначи нов главнокомандващ за руските войски в Украйна

Генералът от военновъздушните сили Сергей Суровикин е назначен от съветското Министерство на защитата за основен пълководец на съветските сили, воюващи в Украйна.

Това е третото предопределение на върховен боен пост в границите на една седмица. Смяната идва, откакто по-рано тази седмица бяха уволнени командирите на два от петте военни района на Русия. През последните седмици нейните сили претърпяха поредност от провали в Североизточна и Южна Украйна.

През април английското военно разузнаване заяви, че военачалник Александър Дворников е назначен да поеме командването на съветските сили в Украйна в опит да " централизира командването и контрола ".

Russian Defence Ministry appoints Russian General Sergey Surovikin as the new commander of the Joint Group of troops in Ukraine.

Surovikin previously served as the commander of the Russian forces in the Southern Group.
— Clash Report (@clashreport)
55-годишният Суровикин до момента е управлявал въздушно-космическите сили на Русия. Според уеб страницата на министерството той е командвал гвардейска дивизия, ситуирана в Чечения през 2004 година. Той има и военен опит в Таджикистан и Сирия. През февруари Европейският съюз наложи наказания на Суровикин.

Той има и противоречиво минало, което включва два престоя в пандиза за хипотетична продажба на оръжие и за управление на военна колона против протестиращи по време на опита за държавен прелом през 1991 година

" В продължение на повече от 30 години кариерата на Суровикин е придружена от обвинявания в корупция и грубост ", пишат чиновници на английското разузнаване в скорошен отчет по отношение на евентуалното покачване на Суровикин за началник на южната военна група.

По време на опита за държавен прелом през 1991 година, Суровикин, тогава капитан, управлява стрелкова дивизия, която минава през барикади, издигнати от продемократични протестиращи. При конфликта са убити трима души.

" Изключително алегорично е, че Сергей Суровикин, единственият офицер, който заповяда да се стреля по революционерите през август 1991 година и фактически умъртви трима души, в този момент дава отговор за този финален опит за възобновяване на Съветския съюз. Тези хора са знаели какво вършат и в този момент също знаят ", написа Григорий Юдин, съветски политолог и социолог.

It is highly symbolic that Sergei Surovikin, the only officer who ordered to shoot on revolutionaries in August 1991 and actually killed three people, is now in charge of this last-ditch effort to restore Soviet Union.

These people knew what they were doing, and they know now.
— Greg Yudin (@YudinGreg)
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР