Генерал Венцислав Мутафчийски посочи, че оперативният щаб е разговарял с

...
Генерал Венцислав Мутафчийски посочи, че оперативният щаб е разговарял с
Коментари Харесай

Спешно да се подготвят два инсинератора, иска Мутафчийски

Генерал Венцислав Мутафчийски уточни, че оперативният щаб е разговарял с министъра на околната среда и водите Емил Димитров - Ревизоро, че има съмнения за недоброто транспортиране, запазване и заличаване на биологичен боклук от лечебните заведения . Всяко едно лечебно заведение има контракт с компании, които са длъжни да го извозят, запазят и изгарят, уточни той.

Националният действен щаб за битка с ковид предлага на екоминистъра Емил Димитров в период до една седмица да бъдат готови два инсинератора за изгаряне на биологичния боклук от лечебни заведения с ковид.

" Ситуацията е форсмажор и на изключително състояние , тъй че би трябвало да се съобрази с това по какъв начин ще се направи законно цялата процедура. Ние даваме рекомендацията по спешността и значимостта на задачата ", изясни проф. Мутафчийски.

Наличните два инсинератора се намират на територията на Източна България и с тях би трябвало да се провежда събирането от всички болнични заведения, в които има инфектирани ковид биологичен боклук, който да се изгори според закона.
 Министерство на околната среда и водите желае директен път в закона, с цел да изгаря рискови и болнични отпадъциевизоро
Министерство на околната среда и водите желае директен път в закона, с цел да изгаря рискови и болнични отпадъциевизоро

Да се употребяват два инсинератора - един за Западна и един за Източна България

По рано екоминистърът Емил Димитров по време на разискванията в правната комисия на Закона за изключителното състояние, предложи възлагането на действия по заличаване на рискови и болнични боклуци да става без социална поръчка .

Ясно и изрично би трябвало да е, че подобен боклук няма да попадне в контейнерите за отпадък . В момента рискуваме да не можем да си обезвреждаме отпадъците от ковид надеждно , предизвести министър Димитров.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР