Генерал Слободан Праляк, бивш началник щаб на босненските хърватски сили,

...
Генерал Слободан Праляк, бивш началник щаб на босненските хърватски сили,
Коментари Харесай

Подсъдим в Хага изпи отрова в залата и почина

Генерал Слободан Праляк, някогашен шеф щаб на босненските хърватски сили, умря в болница в Хага откакто изпи отрова в правосъдната зала. Преди това Международният арбитражен съд за военните закононарушения в някогашна Югославия удостовери присъдата му от 20 години затвор за военни закононарушения, съобщи за хърватската организация Хина източник, непосредствен до Праляк.

Апелативната камара на трибунала в Хага по-рано през днешния ден разгласи окончателната присъда в делото против шестима хърватски водачи в Босна и Херцеговина по време на войната. След като Апелативната камара удостовери присъдата му от 20 години затвор, Праляк съобщи: "Праляк не е военнопрестъпник и отхвърлям вашето решение с пренебрежение ", след което изпи течност от малко шишенце.

Председателстващият арбитър Кармел Аджиус го прекъсна с думите: "Моля, спрете " и по-късно продължи да чете присъдата на военачалник Миливой Петкович.

Малко по-късно един от юристите на Праляк - Наташа Иванович - се обърна към съдията и му съобщи, че нейният клиент й е споделил, че е изпил отрова.

Съдията приключи съвещанието и извика лекари. След над три часа спиране, по време на което бе обявено, че Праляк е жив и получава здравна помощ, четенето на присъдите продължи в друга зала. Обяснявайки обстановката, съдията сподели, че залата, в която Праляк изпи течността, е считана за място на престъпление и холандските управляващи проверяват случая.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР