Генерал Сергей Суровикин, по-известен като генерал Армагедон, вероятно e бил

...
Генерал Сергей Суровикин, по-известен като генерал Армагедон, вероятно e бил
Коментари Харесай

„Ген. Армагедон“ е арестуван

Генерал Сергей Суровикин, по-известен като военачалник Армагедон, евентуално e бил задържан и отведен в следствения арест в Лефортово, тъй като е знаел за подготвяния от Пригожин държавен прелом. Той е един от най-важните военачалници на съветския президент Владимир Путин в експанзията против Украйна.

Суровикин беше назначен часове, откакто мостът в Крим беше взривен, а в първия си работен ден изстреля голяма вълна от съветски ракети – може би най-мащабната от началото на спора в Украйна, написа Би Би Си.

Сергей Суровикин е роден през 1966 година в Новосибирск. Той е деец от последните съветски войни.

Военната му кариера стартира през края на 80-те години на предишния век в Афганистан. Руският историк Питър Уолдрон споделя, че началото на военната кариера на Суровикин е било при „ извънредно неподходящи условия “. Историкът разказва военачалник Армагедон като податлив към „ доста принуждение “.

През 1991 година трима души са прегазени от военни коли в Москва. До обстановката се стига след митинг на последователи на демократизирането на страната. Протестиращите блокирали пътя на военния ескорт, а военачалник Суровикин заповядал колите да не стопират. Обвиненията против него са оттеглени на по-късен стадий с претекста, че той е изпълнявал заповеди.

Генерал Армагедон получава условна присъда четири години по-късно, до момента в който следва във Военната академия „ Фрунзе “. Той е упрекнат в противозаконна продажба на револвер на собствен съученик. И тази присъда обаче е заличена от досието му, Суровикин твърди, че бил натопен.

Генерал Армагедон има присъединяване в споровете в Таджикистан и Чечения през 90-те години.

През 2015 година Москва застава на страната на сирийския президент Башар Асад в спора с джидадистки и размирен групи. Генерал Армагедон тогава е пълководец на въздушно-космическото поделение и управлява унищожаването на огромна част от сирийския град Алепо.

Преди това Русия взе участие в спора основно с доставки, подпомагащи сирийската войска.

Историкът Питър Уолдрон споделя, че присъединяване на Русия в спора в Сирия се показва в неограничени бомбардировки и набези против цивилни. Сергей Суровикин е отговарял за бомбардировките и е бил подготвен да употребява цялата нужна мощност.

Вижте още:

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР