Генерал-полковник Андрей Юдин, заместник на главнокомандващия на руските въздушно-космически сили

...
Генерал-полковник Андрей Юдин, заместник на главнокомандващия на руските въздушно-космически сили
Коментари Харесай

Командирът на ВКС Юдин е уволнен от руската армия

Генерал-полковник Андрей Юдин, заместител на главнокомандващия на съветските въздушно-космически сили Сергей Суровикин, беше уволнен от редовете на въоръжените сили на Руската федерация, който в навечерието на 28 юни беше настанен в ареста Лефортово. Това съобщи главният редактор на " Ехото на Москва " Алексей Венедиктов в Twitter.

Според съветски журналисти генерал Суровикин е обвинен в държавна измяна, защото е можел да знае за идния протест на ръководителя на ЧВК Вагнер Евгений Пригожин и евентуално да му е оказал помощ в това.

Съобщава се, че Суровикин е бил арестуван вечерта на 27 юни. Заедно с генерал-полковник Андрей Юдин той се озова в следствения арест Лефортово в Москва.

Според военни анализатори от ISW, Кремъл иска да трансформира Суровикин в " изкупителна жертва ", а карцерът служи като опрощение за протеста на Пригожин. Според откривателите съветският офицер може да е бил заставен да призове притежателя на ЧВК " Вагнер " да спре протеста. Но в този момент Суровикин може да бъде упрекнат за грешките на съветската войска, с цел да избели репутацията на управлението на Кремъл.

Припомняме, че съгласно известия в медиите Суровикин е оказал помощ на Пригожин и е знаел авансово за планувания протест на ЧВК Вагнер. Бившият пълководец на групировката на съветските въоръжени сили в Украйна оказа помощ на „ основния готвач на Путин “ да координира военните интервенции. Освен това в протеста може да са взели участие и други съветски генерали.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР