Генерал-подполковник Милан Мойсилович е новият началник на генералния щаб на

...
Генерал-подполковник Милан Мойсилович е новият началник на генералния щаб на
Коментари Харесай

Вучич смени началника на Генералния щаб на сръбската армия

Генерал-подполковник Милан Мойсилович е новият шеф на генералния щаб на сръбската войска, който ще смени на поста военачалник Любиша Дикович, съобщи ТАСС, като се базира на президента на Сърбия Александър Вучич.

Президентът одобри оставката на Дикович и му благодари за службата, като заяви, че е издал декрет за награждаването му "с най-високия медал, с който в миналото е награждаван сръбски боен - Орденът на Звездата на Караджордже първа степен ".

"Това е гояма чест за Дикович, само че и отговорност за тези, които ще го сменят " съобщи президентът, представен от ТАСС.

Милан Мойсилович до момента беще асистент на министъра на защитата по отбранителната политика, а преди този момент, от 2013 до 2017 година е бил глава на военното посланичество на Сърбия в НАТО в Брюксел. Роден е в Косовска Митровица през 1967 година, приключил е военна академия, командно-щабна школа и Школата за национална защита, в друго време е заемал длъжностите заместник-командващ оперативния отдел на генералния щаб и шеф на пехотата в сръбската войска.

Заместник-началник на генералния щаб стана генерал-майор Петър Цветкович.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР