General Motors съобщи в четвъртък, че в началото на януари

...
General Motors съобщи в четвъртък, че в началото на януари
Коментари Харесай

GM спира производството на Chevrolet Bolt и Chevrolet Camaro, съкращава 1300 работници

General Motors заяви в четвъртък, че при започване на януари ще редуцира 1300 служащи от два автомобилни завода в Мичиган.

Най-големият авто производител в Съединени американски щати заяви, че 945 служащи ще бъдат уволнени от завода за сглобяване Orion, който завършва производството на Chevrolet Bolt EV и се преобразува за произвеждане на електрически камиони, което ще стартира в края на 2025 година. Окончателното прекъсване на произвеждане на Bolt в Orion е планувано за идната седмица, споделиха от GM, осведоми Reuters.

Други 350 от общо 1400 служащи в завода в Лансинг Гранд Ривър ще бъдат съкратени заради края на производството на Chevrolet Camaro, само че фабриката ще продължи да създава Cadillac CT4 и Cadillac CT5. От GM споделиха, че на засегнатите почасови чиновници ще бъдат препоръчани позиции в други заводи.

GM разгласи през октомври, че забавя производството на електрически пикапи в завода в Орион с една година, тъй че съкращаването визира всички индустриални служащи в завода. Автомобилният производител от Детройт трябваше да стартира производството на електрическите Chevrolet Silverado и GMC Sierra в края на 2024 година в завода в предградията на Детройт.

Автомобилния производител счита " да направи инженерни и други промени, които ще създадат камионите по-ефективни и по-евтини за произвеждане, и затова по-рентабилни. "

GM, която даде обещание да спре да продава транспортни средства, задвижвани с газ до 2035 година, през октомври съобщи, че изоставя задачата си да построи 400 000 EV от 2022 година доникъде на 2024 година.

Конкурентът на GM Ford сподели през октомври, че краткотрайно редуцира една промяна в своя цех, който създава F- 150 Lightning EV.

Ford заяви на доставчиците тази седмица, че възнамерява да създава към 1600 електрически камиона F-150 Lightning EV на седмица, започвайки от януари 2024 година, почти половината от 3200, които бе възнамерявал преди.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР