General Motors, Ford и Fiat Chrysler се насочват към датата

...
General Motors, Ford и Fiat Chrysler се насочват към датата
Коментари Харесай

GM, Ford и Fiat Chrysler отварят ключови заводи

General Motors, Ford и Fiat Chrysler се насочват към датата 18 май за възобновяването на някои производства в американските си заводи, откакто пандемията на новия ковид затвори заводите през март, оповестяват The Wall Street Journal и Reuters, представени от money.bg.

Ръководителите на фирмите съумяха през последните дни да се консолидират върху график за рестартиране на производството след диалози с водачите на синдиката United Auto Workers (UAW) и кабинета на губернатора на Мичиган Гретхен Уитмър, споделят източници на двете медии, които са осведомени с въпроса.

Ford съобщи в изказване, че занапред ще дефинира по кое време ще възобнови производството в северноамериканските си фабрики. Междувременно от Fiat Chrysler обявиха, че ще оповестят новите дати за отварянето на предприятията скоро.

От своя страна ръководителят на профсъюза UAW предходната седмица предизвести, че началото на май е прекомерно ранен и опасен период за отварянето на автомобилните фабрики и стопанската система на Мичиган като цяло. По думите му рисковете за служащите ще бъдат огромни.

Очаква се губернаторът на Мичиган Уитмър занапред да даде детайлности по отношение на рестартирането на най-важния индустриален бранш в страната. Преди той съобщи изрично, че ще се "ръководи от данни, а не от изкуствени периоди ".

Компаниите работят със съюза по правене на протоколи за сигурност за понижаване на риска от излагане на служащите. Тези условия обаче към момента не са финализирани, написа WSJ.

GM и UAW не разясняват въпроса пред Reuters.

В Мичиган към този момент са регистрирани към 40 000 случая на новия вирус, в това число над 4 000 смъртни случая към понеделник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР