Генерал, командващ секретарки, да не се обажда.По брой професори и

...
Генерал, командващ секретарки, да не се обажда.По брой професори и
Коментари Харесай

Елена Гунчева: Генерал, командващ секретарки, да не се обажда

„ Генерал, командващ секретарки, да не се обажда.По брой професори и генерали, България е първа мощ в света. НаУчна и военна. Туй като си вървиш по улицата, все с професори, учени и генерали се сблъскваш. “ Това написа във фейсбук, някогашният народен представител от „ Възраждане “, Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews разгласява целият текст без редакторска интервенция.

ГЕНЕРАЛ, КОМАНДВАЩ СЕКРЕТАРКИ, ДА НЕ съдебна експертиза ОБАЖДА
По брой професори и генерали, България е първа мощ в света. НаУчна и военна. Туй като си вървиш по улицата, все с професори, учени и генерали се сблъскваш. Обикновено последните можеш да ги забележиш не в поделението, казармата или на бойното поле, а по малките екрани и в Народното събрание, където се водят най-тежките и кървави борби за кокала и раздаването на порциите.

Генералитетът ни за жалост търпи рецензии. Като изключвам мнозината свестни, честни и професионално готови офицери, ще посоча, че армията ни е дала звания на хорица, с които множеството хора и умрели в канавка не желаят да ги намерят. И които са позор освен за армията, само че и за народа си.

Няма да не помни един пловдивски военачалник, в този момент бригаден, с който ме срещнаха преди няколко години. С къси шарени гащета, хавайска риза и джапанки, стигащ ми до долната част на ушите, генералът си цапаше през основната в Пловдив, без никаква мисъл, че излага армията по този начин облечен, да се промъкне в главата му. Познавам доста офицери от Българска народна армия и разликата в държанието, възпитанието и отношението беше голяма.

Та да се върна на тематиката. Един наклеветен военачалник, за който най-близкото до военни дейности е било присъединяване във Възродителния развой, дава умело мнение, че Русия щяла да загуби. Ако би трябвало да бъдем съответни, в съветската войска тоя най-вече за стъпенка за камион да го употребяват, та не знам от кое място такова самочувствие да разяснява една от най-силните армии в света.
Явно военачалник Наско, който е командвал единствено секретарките си, счита, че схваща от военно дело. Да приемем! Тогава имам няколко въпроса:
– Защо, бе, генералисимусе, Украйна ГУБИ войната?
– Защо Зеленски още не е завладял Кремъл?
– Защо изгубиха Бахмут и Авдеевка?
– Защо се постанова груповият Запад да налива милиарди в Украйна и тя отново да не може даже да се отбрани?
– Защо смяташ, че натовската войска от участници в прайдове и такива като теб метър и петдесет с вдигнати ръце, може да направи нещо против народ, който постоянно се е готвел за война?

Може би си е редно да има някакво разделяне, та да се ориентират хората. Например в случай че си учен, да се прецизира, че си от сапунисаните. Ако си военачалник, да се прецизира, че командваш единствено секретарките си. Или военна част. Смятам, че в случай че му се изясни обстойно и задълбочено, Наско ще разбере разликата.

Елена Гунчева-Гривова

Още вести четете в категория Коментари.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР