Генерал – демократ е все едно евреин – еленовъд. Крилатата

...
Генерал – демократ е все едно евреин – еленовъд. Крилатата
Коментари Харесай

Подп. Путин трябва да ни козирува за „Турски поток“, а не да иска 3 милиарда

Генерал – демократ е все едно евреин – еленовъд. Крилатата фраза е на ген. Александър Лебед, който стигна до губернатор и почина в злополука с вертолет. Бойко Борисов е военачалник от Министерство на вътрешните работи, а Владимир Путин – подполковник от Комитет за Държавна сигурност (на СССР). Борисов е по-старши по звание и е малко неловко по-малкия чин да се пробва да командва България, като че ли сме страна от ефрейтори.

„ Турски поток “. Ползата за Русия е ясна: да продава газ на европейския пазар. Руската стопанска система е в мъчно състояние. По БВП на човек от популацията Русия е на 50-то място в света. А е първа по естествени благосъстояния и запаси. Влияят и глобите. Огромни средства се заделят за военно произвеждане, което удря приходите на руснаците.

България ще би трябвало да заплати 3,2 милиарда лв. за присъединяване ни в „ Турски поток “. Решението е на държавното управление и генерала, а не посредством референдум, да вземем за пример. Било лесна работа: теглим заем посредством държавна компания, основана за случая. Проста работа. Но по кое време ще се върне тази инвестиция – никой не споделя.

А би трябвало да сложим въпроса по различен метод. Русия има най-големи изгоди от „ Турски поток “, дано тогава влага тези пари за строителството на българска земя и да ни заплаща такси за тръбите. Това е изгодата за нас. Ако Владимир Владимирович не желае да се бръкне, може да смъкна цената на газта от Русия за нас с 20% примерно. Искаме газ, колкото са ни потребностите. За какво ни е хъб, да се вършим на преразпределители. Да ни платят трасето, тръбите и такси за преноса. Всичко друго е вятър и мъгла, облечени в думи, зад които се крият напълно други ползи интереси.

Подполковник Путин обаче има право да се пробва да ни командва. Заради потъналите съветски 600 млн $ по плана „ Южен поток “. Но не е прав да си го изкарва на България. Руските служби са му докладвали Кой е погълнал парите и сред Кои политици са разпределени. Даже и ние ги знаем или най-малко подозираме.

Генерал Борисов, необичайно за какво, не демонстрира никакво предпочитание да се заеме с казуса. На него и без да му рапортуват службите (много постоянно те му дават манипулирана и даже подправена информация…) му е ясно у кого са отишли 600-те милиона. Следите от дълго време водят към кръга към почетен ръководител на партия, депутат-олигарх, някогашен президент и техни приятели. Тези хора, което е доста пресилено да се каже за тях, с алчността си доведоха отвратителни последици за всички. А генералът наш не смее, не желае или не му дават да постъпи както се поставя по закон. Дали тъй като знае лафа за евреина еленовъд, или тъй като помни по какъв начин се разруши вертолета с Лебед. Да не приказваме за Новичока… Бездействието обаче дава власт на свинеподобни, които трансформират България в кочина.

Затова Москва упорства да извадим 3,2 милиарда за неин план. Нагло, само че и разумно, откакто наши наглеци са злоупотребили с 600 милиона. С част от тези пари трансформират прокуратура, Национална агенция за приходите, ДАНС, служби, КПКОНПИ и прочие в принадлежности за репресии, рекет и принуждение. Генералът не вижда ли? Подполковникът от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) ли би трябвало да му го каже? Или офицери от Централно разузнавателно управление на САЩ, МИ-6 и МОСАД? От немските, турските, френските, италианските и прочие служби?

На всичко от горната страна кабинетът май е подготвен да се откаже от близо 1 милиарда $ неустойки по контракта за пренос, които са дължими от Русия през идващите 10 години.

Зависимостта на страната ни от съветски газ, атомно гориво и прочие енергийни артикули е над 90 на 100. Най-висока в цяла Европа. Това ни трансформира в енергиен васал. Нямало опция. Да, бе. Гърция към този момент внася полутечен газ от Съединени американски щати и даже предлага на други страни в Европа. Сметката им излиза. Край Кипър откриха впечатляващи по размер залежи. Близо е, на никой не договаря. Дори не се разяснява тематиката. Затова пък за съветските сътрудници за въздействие у нас е оповестена тотална готовност.

Край Румъния също има новооткрити залежи. Генерал Борисов говореше, че в най-скоро време ще има трасе от Азербайджан, да вземем за пример. Времето мина. Русия няма да разреши, тъй като желае нашите над 3 милиарда.

И стига сте обвързвали всичко с това, че Русия ни е освободила от турско иго. Това е реалност тъкмо толкоз, колкото е реалност, че го е направила поради своите ползи и след сделка с Австро-Унгария. Чест и популярност на всички руси, румънци, финландци, украинци, сърби, казаци и други, проляли кръвта си по нашите земи. Поклон и почитание! Да не смесваме обаче страстите с ползите. Например Полша. Полша и Русия имат тежки политически и идеологически разногласия, само че стокооборотът сред тях е над 25 млрд $. Руският експорт за Полша е над 13 млрд $. През 2017 година обменът сред двете страни е скочил с 25%. През 2018 година с още 11 на 100. Нашите търговски връзки с Русия се пресмятат на 3,2 млрд $. Полските домати, краставици, салати от дълго време са ни изместили на съветския пазар. Там към този момент не съумяваме да продаваме даже вино и грозде. Правят го Франция, Италия, Испания, Молдова, Гърция, Румъния…

Русия и нейният президент, император – както желаете наричайте Владимир Путин - преследват свои геостратегически цели. И по този начин се прави. Въпросът е за какво ние не го вършим? Заради няколко корумпирани алчни свинеподобни муцуни?

На 4 март в София идва Дмитрий Медведев. С него идват съветски енергийни босове. Идват да предадат посланията на подполковника, обитаващ Кремъл. Ще посмее ли някой да отстоява пред тях българския интерес?

Апропо, какво наложи Борисов да съобщи на шефа на НАТО Столтенберг, че България не е Троянски кон на Русия в алианса? Какво е обсъждано, някакви подозрения по отношение на нашата преданост ли са били изразени? Никой не се оправдава без причина, нали?

Честит Трети март!

Борис Петков
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР