Генчо от Игри на волята“ поведе бунта срещу бежанския център

...
Генчо от Игри на волята“ поведе бунта срещу бежанския център
Коментари Харесай

Генчо от „Игри на волята“ води бунта срещу бежанския център в Харманли

Генчо от „ Игри на волята “ поведе протеста против бежанския център в родния му град Харманли. Татуираният бабанка, който от години е земеделец, скочи на мигрантите и изиска строги санкции за изстъпленията им с няколко претенции.

 

Първото от тях е потенциалът на лагера да бъде понижен до най-много 400 души и там да се настаняват единствено фамилии. Второто е статутът му да бъде изменен от отворен в затворен вид, както и защитата да бъде поета от Министерство на вътрешните работи и жандармерия.

„ Вечерният час на чужденците да бъде изменен на 17 часа лятно и 16 часа зимно часово време. Искаме претършуване на младите мъже за оръжие и при съществуване на такова да има строги санкции и неотложно пренасяне в различен приемен център. Строги санкции и при нарушение на публичния ред , свързани с посягане върху непозната благосъстоятелност, безчинство и полови закачки “, упорства Генчев, а публично искане от Граждански предприемчив комитет на жителите на Харманли със същите стремежи е изпратено до кмета на общината, министъра на вътрешните работи, Министерски съвет и ръководителя на Държавна организация за бежанците.

„ В отговор на нашите претенции получихме писмо от ръководителя на ДАБ без ясни и съответни отговори, без периоди за деяние и осъществяване, без проект за понижаване на потенциала на РПЦ - Харманли, или с други думи още веднъж прахуляк в очите ни “, обявиха пред събралите се уредниците.

Пред протестиращите излезе шефът на лагера Румен Тинчев. Той съобщи, че ще има финансова глоба за  фирмата, охраняваща центъра!

В края на септември при сборичкване в лагера пострада 20-годишен сириец, който бе с прободни рани. При направената полицейска инспекция бяха конфискувани 50 ножа и други остри предмети.

От Гражданския предприемчив комитет са безапелационни, че няма да спрат с митингите , до момента в който настояванията им не бъдат изпълнени. Готови са и на гражданско непокорство, в случай че не се намерят решения. „ Да си знае и да си знаят другите, които ще дойдат след него! И не забравяйте - това не е следващият, а последният кротичък митинг “, безапелационен е Генчо Генчев.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР