Ген. Стефан Янев - политинженер на формациятаЦелта е да консолидира

...
Ген. Стефан Янев - политинженер на формациятаЦелта е да консолидира
Коментари Харесай

Генералска партия ще ни управлява

Ген. Стефан Янев - политинженер на групировката
Целта е да консолидира патриотичния избор

Ген. Стефан Янев ще прави партия, а новият политически план ще бъде разгласен напълно скоро, както заяви към този момент „ Труд”. Това удостовери самият Янев в подножието на Шипка по време на тържествата за Трети март.

„ Ще го обявим и ще кажем на хората какво желаеме, само че първо ще чуем и тях”, уточни някогашният министър на защитата. На въпрос на Нова телевизия по кое време ще сътвори партията си, Стефан Янев отговори малко с познатата фраза: „ Когато му пристигна времето”.

Източници, близки до генералския план, потвърдиха пред „ Труд”, че партията на Стефан Янев ще се стреми да консолидира патриотичния избор, само че без да залага на крайни послания и дейности.

Самият Янев преди ден написа във фейсбук: „ Не би трябвало и няма да се откажем от България!”. А думите му дадоха мотив за тълкувания, че разривът сред него и Кирил Петков е пристигнал точно поради разлики във връзка с кардинално отстояване на националните ползи и полюсните разлики за рецесията в Украйна от позиция на България.

Генералът разгласи, че задачата на неговата оставка е не е просто да го дискредитират „ в личен план”, а да бъде сменен с някого, който е „ по-отзивчив при прокарването на съответни външни ползи при определянето на българския политически дневен ред, в това число във връзка с военната сфера и решенията, които се взимат там”. А по-късно в особено видео се обърна към Кирил Петков: „ Аз не съм твой министър, аз съм министър на България”.

Близки до Стефан Янев дадоха да се разбере пред „ Труд”, че генералът е охладил връзки и с президента Румен Радев. А слуховете, че партията на Янев ще се основава по сходство на „ Продължаваме промяната” от хора на президентството, “са доста надалеч от истината”. В плана на Стефан Янев няма да имат роля съветникът на президента Николай Копринков, както и вицепремиерът от служебните държавни управления Атанас Пеканов, да вземем за пример.

В унисон с обявената генералска партия, зам.-министърът на защитата Ралица Симеонова подаде оставка от поста в сряда, само че разгласи решението си вечерта във фейсбук. „ Това, на което станах очевидец през предходните няколко месеца, затвърди убеждението ми, че сме превзета страна. Системата на защитата е доста подобаваща илюстрация на сходни практики. Не знам за какво към момента приказваме за национална политика. Осезаемо е чувството, че това действително е политика на различен държавен индивид, а нашите институции играят ролята просто на проводник”, написа Симеонова във фейсбук.

Очаква се тя да е в най-близкото до Янев ядро на новата партия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР