Ген. получи и втората доза от ваксината срещу . Това

...
Ген. получи и втората доза от ваксината срещу . Това
Коментари Харесай

Ген. Мутафчийски се получи втората доза от ваксината

Ген. получи и втората доза от имунизацията против. Това става на 22-ия ден след слагането на първата доза.
„ Процесът става все по-масов. Предложихме и на имунизационните центрове в огромните лечебни заведения да имат мобилни екипи, както и да работят най-малко до 22:00 часа ”, сподели ген. Мутафчийски.

" Започна второто убождане, на 22-ия ден ", уточни той.
След първата доза от имунизацията доцент Димов и имат построени антитела, при изработен тест на 19-ия ден, а ген. Мутафчийски не се е изследвал, изясни самият той.
От ВМА са имунизирани 717 медици, като 491 са от софийската конструкция. Още в санаториумите не е запомнала имунизацията.
" Не сме имали никакви странични реакции, единствено една лека алергична реакция ", заключи шефът на Националния действен щаб.
Мутафчийски заяви, че ще бъдат разкрити още две зали, в които хората да бъдат имунизирани, и те ще работят до 22 часа.
Има подготвеност първо да бъдат имунизирани персоналните лекари от поликлиниката на ВМА, сподели още той.
Здравният министър проф. също се реимунизира през днешния ден. Това се случи в Клиниката по неврология на УМБАЛ „ Александровска ". След имунизацията той сподели, че процедурата била безболезнена. 
Тази заран дойде новата пратка с имунизацията на Pfizer. Доставката обаче съдържа на половина по-малко дози от в началото оповестените. Заради промени в индустриалния развой България разполага с над 18 000 дози вместо с 35 000. Очаква се да бъдем обезщетени със идната пратка през февруари или март.
От през днешния ден отчасти стартира имунизирането във втората фаза на учителите и възрастните хора в обществените домове.
Досега у нас са имунизирани над 18 хиляди души, като за последното денонощие те са 121, съгласно данните на Единния информативен портал.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР