Ген. Михо Михов коментира в студиото на сутрешния блок на

...
Ген. Михо Михов коментира в студиото на сутрешния блок на
Коментари Харесай

Ген. Михо Михов разкри как доброволната казарма ще помогне на армия и младежи

Ген. Михо Михов разяснява в студиото на утринния блок на бТВ настояването за въвеждане на доброволна казарма. „ Задължителна военна работа е немислима на този стадий. Ако това в миналото се изиска, ще би трябвало да се направи референдум “, изясни той.

„ Идеята за доброволна казарма е добра, само че би трябвало да се види, дали ще има искащи. Ако има такива, тогава може да се пристъпи към подготовката на инфраструктурата. Днес не може да се живее, както преди са живели бойците “, съобщи ген. Михов. „ Ако това стане, аз я поздравявам “, добави той.

„ С доброволната казарма ще може да се попълни мобилизационният запас. Тя ще влияе и на самите девойки и младежи. Трябва да има за тези хора положително възнаграждение и привилегии в обществото “, сподели ген. Михо Михов. „ Най – огромен дефицит има в сухопътните войски. Там би трябвало да има две бригади, които да са боеспособни. Нужно е и солидно повишение на заплатата на професионалния боец. В момента стартовата заплата е 600 – 650 лева, като министерството обезпечава пари и за квартира. Но кой младеж, който желае да основава семейство, ще се съгласи на това?, сподели ген. Михов, пише novini.bg.

Всяка минута очаквай сензационна вест в PETEL.BG!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] 24 часа в денонощието!

Публикувай непосредствено самичък без цензура във "Фейсбук " групата ТИ, РЕПОРТЕРЪТ! Снимай и пускай всичко забавно!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР