Ген. Атанас Атанасов отправи обвинения срещу президента Радев в Панорама“

...
Ген. Атанас Атанасов отправи обвинения срещу президента Радев в Панорама“
Коментари Харесай

Атанасов за записите на Радостин Василев: Подозрението е, че центърът на това мероприятие е президентството

Ген. Атанас Атанасов насочи обвинявания против президента Радев в „ Панорама “ по Българска национална телевизия. Една от аргументите за това са записите от съвещание на Националния съвет на Политическа партия, които Радостин Василев оповести обществено. По думите на ген. Атанасов не може това да се извърши от някой, който спи у дома. Ние съвсем сме открили, че този запис е осъществен професионално. Това е един величествен „ Уотъргейт “, сподели той.

„ Партийната централа на политическата мощ, която трябваше да получи мандат, е била записвана. Става въпрос за цяла една акция за пропадане на втория мандат за сформиране на държавно управление “, безапелационен е той.

„ Подозрението е, че центърът на това мероприятие е президентството “, позволява той, представен от novini.bg.
По думите на Атанасов има съображение за търсене на отговорност на президента. „ Ако се окаже правилно, че по предписание на Румен Радев не сме дали поисканата военна помощ от Украйна и гласувана от Народно събрание, това е съображение за импийчмънт “.

„ Трябва да внесем по най-бързия метод законопроектите за метода, по който се ръководят службите за сигурност. Министерски съвет дава отговор за сигурността на публичния ред, по този начин, че не би трябвало президентът да дава отговор за тях. Сега в този под напрежение миг поради войната в Украйна би трябвало доста деликатно да прегледаме службите си за сигурност, тъй като има пробойни “, акцентира съпредседателят на ПП-ДБ.

„ След повече от 2 години буксуване на парламентарната република имаме късмет да излезем от рецесията. Имаме толкоз доста работа за извършване. Да се надяваме, че при започване на другата седмица да бъде гласувано новото държавно управление “, сподели Атанасов.

„ За нас бе значимо, че още преди изборите и тогава заявявахме, че ще създадем наше държавно управление с втория мандат. Виждате какъв е съставът на кабинета. Той не е политически “, акцентира политикът.

По мотив настояването на имунитета на водача на ГЕРБ от основния прокурор, Атанас Атанасов съобщи: „ Не имам вяра, че господин Борисов ще заложи бъдещето на обединението поради имунитета си. Това е рационалният метод. В същото време не можем да не се запитаме за какво тъкмо в този момент? Г-н Борисов 2 години беше без имунитет, само че не го проверяваха. Аз съм уверен, че това в този момент е част от един проект против кабинета “, сподели още той.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР