Ген. Атанас Атанасов - лидерът в оставка на ДСБ, категорично

...
Ген. Атанас Атанасов - лидерът в оставка на ДСБ, категорично
Коментари Харесай

Ген. Атанасов отказа да носи вина за изборната катастрофа на Демократична България

Ген. Атанас Атанасов - водачът в оставка на ДСБ, изрично отхвърля да носи отговорност за изборната злополука, която претърпя предходната година „ Демократична България “ - обединението, в която тъмносините вземат участие. Това се разбра от политическия отчет, който изнесе на Националното заседание на ДСБ, което се организира през днешния ден, показва " Сега ".

Атанасов подаде оставка в края на предходната година, дружно с водачите на ДаБГ и „ Зелено придвижване “ - другите две партии в Демократична България. Причината за отдръпването им беше страхотният електорален срив на дясната коалиция на последните избори на 14 ноември. Тогава тя загуби над 50 % от гласовете, които беше спечелила на предния избор единствено няколко месеца по-рано на 11 юли - и падна от 345 хиляди до 166 хиляди гласоподаватели.

Въпреки това обаче в този момент Атанасов още веднъж се кандидатира за ръководител на партията. Пред делегатите на събранието той разгласи, че голямата затуба на гласове, която претърпя Демократична България, се " осъществя главно от нашата мека външна страна ". " Но гласоподавателите на ДСБ не се подадоха. Без тях Демократична България щеше да бъде изложена на несъизмеримо огромен риск. За ДСБ последните избори не могат да бъдат определяни като неуспех ", разгласи той. В поддръжка на тезата си уточни, че тъмносинята партия разполага с 6 депутати, с регионални шефове, със зам.-министри в новото държавно управление.

По-голяма е вероятността ген. Атанасов ще бъде определен още веднъж за партиен водач. Единственият му съперник е едва известната Цецка Бачкова – някогашен народен представител от Демократична България и дълготраен партиен кадър на приблизително равнище. Лидерът в оставка многозначително се появи преди няколко дни на фотография с американския дипломат Херо Мустафа, демонстрирайки контакти на високо ниво.

В посланието си към членовете на ДСБ Бачкова заложи на връщане към традициите. „ През последните години за мен, за нас и за нашите съидейници става все по-болезнено отдалечаването на ДСБ от идеологическите основи, сложени от Иван Костов и ярките политически престижи, които сътвориха тази партия. ДСБ е призвана да бъде не просто почитател, а създател и благонадежден страж на демокрацията, пазарната стопанска система, десните политики и евроатлантическия път на България “, сподели тя, когато разгласи кандидатурата си. Очевидно Бачкова залага на носталгично настроените към тогавашния създател на партията.

Наскоро избори за ръководител организира и ДаБГ. Партията избра за лидер Христо Иванов, който, също като Атанасов, беше подал оставка поради изборната злополука. Разликата беше, че Иванов даже нямаше противник за поста, тъй че избор даже теоретично нямаше.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР