Ген. Атанас Атанасов и всички около него да мислят как

...
Ген. Атанас Атанасов и всички около него да мислят как
Коментари Харесай

Стоянов с отговор: Това, което говори г-н Атанасов, няма никакъв резон

Ген. Атанас Атанасов и всички към него да мислят по какъв начин ще убедят българските жители, че тази коалиция на изчегъртаните с изчегъртващите, на задържаните с арестуващите ще продължи работа. Това съобщи пред служебният министър на защитата Димитър Стоянов. Той разяснява думите на Атанасов, който съобщи, че новият кабинет ще направи инспекция дали е била отказана военна помощ на Украйна. Ако това се удостовери, ще се изиска импийчмънт на президента Румен Радев.

„ Всеки министър носи отговорност за това, което е направил. Няма по какъв начин президентът да дава отговор за служебния кабинет. Това, което приказва господин Атанасов, няма никакъв аргумент ”, добави Стоянов.

Според него митингите пред Президентството са имали единствено една цел – „ да скрие това, което вършат съдружните сътрудници ”. „ Как тези врагове внезапно започнаха да се обичат ”, попита Стоянов.

Той разяснява и направения доклад от служебното държавно управление.

„ Обсъдихме достиженията по време на сякаш късия мандат на служебния кабинет, който фактически се оказа 10 месеца. Постигнахме доста във връзка с модернизацията и обществените придобивки на военнослужещите. Големият минус за служебния кабинет е, че нямаше политическа поддръжка тогава, когато имаше парламент. Голяма част от нашата работа остана неразвита ”, добави още Димитър Стоянов. И съобщи, че новият министър на защитата ще се сблъска с много провокации.

„ Изпратили сме претенции за даване на предложения за доставка на 3D радари, бойни машини за пехотата и други. Пожелавам триумф на новото държавно управление ”, разясни още той.   

Министърът направи коментар и по отношение на военната помощ за Украйна. 

„ Няма по какъв начин да дадем 155 мм снаряди на Украйна. Винаги сме следвали общоевропейската политика за украинската страна. Просто България няма такива снаряди. Под шапката на МО няма военнопромишлен комплекс, който да стартира да създава такива муниции. Има частни оръжейни комплекси, само че министерството не може да ги задължи да пращат на Украйна такива снаряди. Служебното държавно управление е изпълнило всички отговорности. Към момента няма директна заплаха за вътрешната сигурност на България от войната в Украйна. Никога не са водени диалози за изпращане на български военнослужещи. Такова решение се взима от Народното събрание. Приказките за изпращане на български военни в Украйна са следващите хибридки, които се употребяват от политическите партии за избрани техни цели ", счита Димитър Стоянов. 

Целия диалог гледайте във видеото.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР