Ген. Атан Атанасов коментира арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов

...
Ген. Атан Атанасов коментира арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов
Коментари Харесай

Ген. Атанасов: Камион с пари не влезе в хазна, а прокуратурата не помага да стане ясно защо

Ген. Атан Атанасов разяснява арестите на Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова.

Защо е трябвало да бъдат подхванати толкоз твърди ограничения против някогашния министър председател, не знам. Българското общество обаче доста от дълго време чака да има правдивост по отношение на многото изказвания за корупционни схеми в страната. В съответния случай има обществена информация за едни 556 млн. лв., които не са влезнали в държавната хазна. Това е един камион пари. Това съобщи съпредседателят на „ Демократична България “ Атанас Атанасов в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Виждаме, че Прокуратурата на процедура се явява в ролята на отбрана, вместо дружно с изпълнителната власт да оказват помощ всичко да се обясни “, уточни той.

„ За тези схеми аз имам информация единствено от общественото пространство, тъй като не ми е работа да знам. Не съм юрист на никой. Половин милиард лв. обаче не са влезнали в държавната хазна. Тук имаме най-малкото занемареност. Божков се оплаква, че е бил заставен да дава сакове с пари на някогашните ръководещи. Прокуратурата би трябвало да работи взаимно с Министерство на вътрешните работи, с цел да се обясни това “, акцентира Атанасов.

Спецпрокуратурата изясни за какво не може да бъде разпитан Васил Божков

„ Не знам какво възнамеряват в Министерство на вътрешните работи. В сряда във вътрешната комисия следва да изслушаме управлението на Министерство на вътрешните работи. Максимата е, че Прокуратурата е стопанин на досъдебното произвеждане е вярна. Това нещо обаче не трябва да се случва, тъй като у нас има разделяне на управляващите. Не може да няма процедура за надзор, в случай че някоя от управляващите не си прави работата. Тук имаме безусловно саботиране от страна на Прокуратурата по следствие против корупцията “, изясни съпредседателят на „ Демократична България “.

„ Защо е бил разпитан министър-председателят аз не знам. Ние не знаем всичко, което се съдържа в томовете на Министерство на вътрешните работи. Учудващо е друго - вътре да се съдържат избрани документи, а Прокуратурата да твърди, че ги няма, след което още веднъж да им се носят. Трябва да има обективност в следствието. До този момента виждаме единствено, че Прокуратурата се съпротивлява “, разяснява още той.

Атанас Атанасов добави в тази връзка, че от офиса на европейския основен прокурор оповестиха, че се водят следствия по голям брой сигнали за корупция в България.

„ Трябва да съсредоточим вниманието си, за какво се получава конфликт сред Министерство на вътрешните работи и Прокуратурата. Има редица сведения за корупция по времето на ръководството на Борисов, само че няма каузи. Остава чувството, че Прокуратурата се явява бранител на някогашните ръководещи. Не изключвам острите ограничения да имат чисто оперативна цел. По-смущаващото за мен е, че има непрекъснат теч на информация за идни акции. Едно голямо изпитание на чиновниците на Министерство на вътрешните работи се запушва от бездействието на Прокуратурата “, изясни Атанасов.

Той изключи опцията за преформатиране на обединението. По думите му обединението е постоянна. Трябва да сме виновни в обстановката на голям брой рецесии, написа Novini.bg.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР