ГДБОП ще разследва евентуален теч на информация от структурите на

...
ГДБОП ще разследва евентуален теч на информация от структурите на
Коментари Харесай

Видинските трафиканти с къртица в МВР?

ГДБОП ще проверява възможен теч на информация от структурите на Министерство на вътрешните работи, защото има подозрения, че служители на реда са помагали на трафикантите.

Директорът на Главна дирекция Борба с проведената престъпност (ГДБОП) Ивайло Спиридонов разяснява разбиването на проведена незаконна група, поръчала палежа на граничното полицейско ръководство във Видин през март тази година.

Групата се състои единствено от български жители и е направила трафик на огромен брой мигранти, а разследваният интервал е от 2017 година. Босът на трафикантите е бил осъждан за ликвидиране и е изтърпял присъда от 10 години.

Останалите членове са били осъждани за обири и палежи. Членовете на незаконната група са извънредно внимателни и с огромна нелегалност правят закононарушенията , уточни Спиридонов.
 С моторни лодки превозвали мигранти през Дунава
С моторни лодки превозвали мигранти през Дунава

Групата е гарант на палежа и на граничното полицейско ръководство във Видин

Мигрантите е трябвало да стигнат до вътрешността на Европа - страни като Германия, Франция, Холандия.

Една част от незаконната група е арестувана по време на тържество на брега на Дунав, а друга част по време на транспортиране на мигранти с микробус.

От София мигрантите са били транспортирани до Видин, а от там по вода през Дунав с персоналната лодка на водача на групата. Очаквала ги е друга група трафиканти на остров в български води на река Дунав. Цялата група се разбягала във всички направления, описа Спиридонов за момента, в който българските служители на реда са достигнали мястото.

Към наказателна отговорност са привлечени 10 лица. Двама от тях са се укрили и са избегнали ареста и полицията ги търси.

Повдигнати са обвинявания за трафик на хора , посочи наблюдаващият прокурор Камен Господинов.

Утре пред Спецсъда ще стане ясно дали ще им бъде наложена мярка за непрекъснато задържане под стража.

Припомняме, при започване на март месец полицията разгласи, че е предотвратила палеж на цистерна на територията на Граничното ръководство във Видин. Тъй като до цистерната е имало складирани и други нефтопродукти, както и бензиностанция, Иван Гешев изясни тогава, че целият Видин е могъл да пламне . Тогава бяха арестувани двама души.

Няколко месеца по-рано беше разпален и апартамент на граничен служител на реда , както и автомобил на арбитър.
 Осуетили палеж на десеттонна цистерна във Видин
Осуетили палеж на десеттонна цистерна във Видин

Инцидентът е директна офанзива против страната, съгласно Гешев
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР