ГДБОП разби организирана престъпна група, извършвала интернет измами, но малко

...
ГДБОП разби организирана престъпна група, извършвала интернет измами, но малко
Коментари Харесай

Родни донжуани изнудват чужденки с палавите им снимки

ГДБОП разруши проведена незаконна група, правила интернет измами, само че малко по-различни от нормалните.

Участниците в схемата създавали голям брой профили в обществените мрежи, като осъществявали контакт най-често с непознати жители и гражданки. Измамниците ловко успявали да убедят жертвата в желанието си за връзка от разстояние, след което били подвеждани да си създадат фотоси с интимно наличие. Впоследствие незаконната група започвала да изнудва жертвите да превеждат огромни парични суми, с цел да не бъдат публикувани файловете в интернет.

Специализираната интервенция е осъществена в интервала 6 - 8 юни в областите Разград и Силистра. Извършени са претърсвания на два домашни адреса, като са тествани общо шест.

Иззети са над 20 банкови карти, непознати документи за идентичност, десетки мобилни телефони, на които са открити вписани сметки на разнообразни лица в приложения за мобилно банкиране в турски банки, компютърни конфигурации с документирани голям брой финансови прехвърляния на огромни парични суми, над 100 000 лева, както и движимости и предмети, имащи отношение към предмета на следствието.

В хода на следствието е открито, че групата е работила според построена йерархична организация, употребявайки мрежа от финансови мулета за прикриване на незаконната си активност, както и изпиране на паричните средства.

Задържани са две лица за 24 часа, а техен съизвършител е разгласен за национално търсене. Работата по случая продължава.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР