ГДБОП предупреждава за спам атака спрямо гражданите, а целта е

...
ГДБОП предупреждава за спам атака спрямо гражданите, а целта е
Коментари Харесай

Внимание: Злонамерени хакери използват името на полицията за спам атаки по имейл

ГДБОП предизвестява за спам офанзива по отношение на жителите, а задачата е заразяване на компютърни конфигурации и смарт устройства. Както и при предходни сходни офанзиви, се употребява името на държавна институция  - в тази ситуация Министерството на вътрешните работи. Съобщенията се изпращат от електронен пощенски адрес: [email protected], наименован „ Пътна полиция Министерство на вътрешните работи “,  и съдържат атачмънт, за който се претендира, че е електронен ФИШ от КАТ или призовка за осъществено друго нарушаване по Закона за придвижване по пътищата. Това оповестиха от полицията.

Такава процедура не съществува и всяко едно електронно известие следва да бъде обсъждано от получателите му като лъжливо. Затова по-добре то да не бъде отваряно въобще и напряко да се изтрие, предлагат от Министерство на вътрешните работи.

От профилиран отдел „ Киберпрестъпност “ на ГДБОП показват, че в днешни дни спам акциите излизат от нормалната си цел: разпращане на непоискани търговски известия с рекламна цел и получават тип на кибернападения, които целят заразяване на устройствата на потребителите . Сигнализират още и за други сходни офанзиви, при които получателите към този момент биват изнудвани да заплащат избрани суми пари в криптовалута . Откупът се изисква, с цел да не бъдат публикувани нецензурирани фотоси на получилите на известието.

Ежемесечно се правят взаимни дейности с огромните Интернет снабдители в страната за дестилация на сходни офанзиви, само че при промяна на източника на офанзивата има интервал, в който тя е дейна и доближава до интернет потребителите, до които е била адресирана.  
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР