ГД Пожарна безопасност и защита на населението“ и ГД Гражданска

...
ГД Пожарна безопасност и защита на населението“ и ГД Гражданска
Коментари Харесай

Обучение на пожарникари с екшън сценарии и разбит самолет край Смолян

ГД „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Групово дело " Гражданска въздухоплавателна администрация " организират обучение в местността „ Роженски ливади “ на територията на община Смолян. Темата на двудневната взаимната пълномащабна подготовка е,,Търсене и избавяне при авиационно произшествие и очистване на следствията в зимни алпийски условия ". Основната цел на образователната обстановка е да се усъвършенства организацията и да се покачат уменията на структурите за търсене и избавяне при авиационно произшествие.
Прочетете още
Според образователния сюжет, през днешния ден, към 9.30 часа, въздухоплавателно средство, пренасящо 10 пасажера и двама души екипаж, извършва полет от Истанбул за София. На 7000 м надморска височина, екипажът рапортува за неспособност за ръководство и взето решение за спешно кацане. Последната връзка и радарна информация е от региона на планинска зона, наоколо до връх Рожен. Минути по-късно на телефон 112 постъпват сигнали за мощен екот и зародил пожар в местността „ Роженски ливади ", община Смолян, един от подателите оповестява, че наоколо е видял рухването на аероплан, мястото е в мъчнопроходим терен. Стартират избавителни дейности, в които се включват структури от министерствата на вътрешните работи, на превоза и известията, на защитата и на опазването на здравето.

Действията на екипите бяха следени от зам.-областният шеф на Смолян Христо Станчев, кметът на гр. Чепеларе Боран Хаджиев, гл. комисар Александър Джартов, шеф на ГДПБЗН, ст. комисар Красимир Шотаров, зам.-директор на ГДПБЗН, шефът на ОДМВР Смолян ст. комисар Костадин Пачеджиев, Емил Нешев, шеф на ПСС-БЧК и началникът на РЦ 112 - Смолян Елена Паскалева.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР