"Газпром" вече е построил 80% от общия маршрут на газопровода

...
"Газпром" вече е построил 80% от общия маршрут на газопровода
Коментари Харесай

Газпром построил 80% от газопровода Турски поток

"Газпром " към този момент е построил 80% от общия маршрут на газопровода "Турски поток ". Съобщението направи президентът на "Газпром " Алексей Милер на заседание посредством конферентна връзка, отдадено на Деня на служащите в петролната и газова индустрия.

"Продължава осъществяването на най-важните експортни планове на "Газпром " на европейско ниво. Подготвителните работи за полагането на тръбите на газопровода "Северен поток-2 " в териториалните води на Германия, в региона на Любмин са в ход. Строителството на газопровода "Турски поток " върви, като по двете линии са положени 1,5 хиляди километра тръби или към 80 % от общата дължина на тръбопровода ", сподели Милер, представен от ТАСС.

"Газпром " стартира строителството на морския сектор от газопровода "Турски поток " през май 2017 година. Морският сектор ще мине по дъното на Черно море до турското крайбрежие и ще бъде дълъг 930 километра. По-нататък ще бъде построена сухопътната директна (втората бел.ред.) линия до границата с Турция с дължина 180 километра.

Първата линия ще е предопределена за турския пазар, а втората за доставяне с газ на Южна и Югоизточна Европа. Мощността на всяка линия е 15,75 милиарда кубически метра газ годишно. Планира се доставките на газ да стартират в края на 2019 година, отбелязва Българска национална телевизия.

До края на 2018 година "Газпром " ще приключи главните работи по полагането на газопровода "Силата на Сибир " за доставка на съветски газ за Китай, добави Милер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР