Газпром трябва да бъде елиминиран, България трябва да се отърве

...
Газпром трябва да бъде елиминиран, България трябва да се отърве
Коментари Харесай

Плевнелиев: Няма смисъл България да преговаря с Газпром

" Газпром " би трябвало да бъде отстранен, България би трябвало да се отърве от този снабдител, той е обезсърчителен. Това съобщи президентът (2012-2017 г) Росен Плевнелиев в изявление за " 120 минути " по бТВ.

Според него, няма смисъл България да договаря с " Газпром ", а държанието на служебния министър на енергетиката Росен Христов се движи по опорни точки на енергийния колос. " Газпром " стопира газта не на който и да било без никакво пояснение. Без никакво пояснение Германия е оставена без " Северен поток ". След като това се случва на Германия, белким няма да се случи на нас? Трябва да е ясно - най-мощното оръжие на диктатора Путин е неговата енергийна монополна позиция. Рано или късно, Европа ще се освободи от зависимостта на този обезсърчителен снабдител на непазарни цени. България е позиционирана доста добре с тръбите и компресорите си. Помпео сподели, че сме газов хъб, да строим още инфраструктура и да спасим и останалите ", счита той.

Плевнелиев изрази вяра българските политици да се разсънят и да се върнат към прироитетите за либерализация, енергийна успеваемост и диверсификация. Той напомни, че през 2008 година " Газпром " ни е оставил на студено.

 

Президентът описа и за единствената му среща с Путин, която е траяла по-малко от минута. " Аз се здрависах с Путин през 2014 година Отидох на закриването на Олимпийските игри в Сочи. Путин доста добре знаеше кой съм аз - аз съм от огромните негови критици. Той ми благодари, че съм почел церемонията по закриването на олимпийските игри. Поздравих го за чудесното показване на тима им. Това беше моята среща с него ", описа той.

Плевнелиев изрази вяра изборите да реализират нещо градивно. " Хората губят ориентировка и посока. Целта е тази, която е показал Апостола - да бъдем равни на другите европейски нации. Чиста и свята република значи народна власт от европейски вид със мощни институции. На тези избори избираме сред Изток и Запад. Свободна и демократична Европа или диктатурата на съветския президент Путин ", уточни той.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР