Газпром“ спря доставките на природен газ за Италия заради нови

...
Газпром“ спря доставките на природен газ за Италия заради нови
Коментари Харесай

„Газпром“ спря доставките за Италия заради промени в Австрия

„ Газпром “ спря доставките на природен газ за Италия поради нови регулации в Австрия, съобщи EUObserver. Прекъсването е единствено към Италия, която получава синьо гориво от водопровод, който минава през Австрия. "

Газпром " разгласява изказване, в което се споделя, че е спрял доставките за Италия, защото австрийският оператор е отказал да удостовери „ номинациите за превоз “ след регулаторните промени, въведени в Австрия в края на септември. Министерството на енергетиката на Австрия съобщи, че " Газпром " не е съумял да подпише промени в контракта, които отразяват корекциите на техническите правила, които нормално се вършат при започване на всяка газова година. Газпром, сходно на други участници на пазара, знаеше за измененията от месеци, заяви австрийският регулатор E-Control. 

От " Газпром " са обяснили, че се работи за разрешаване на казуса с италианските купувачи. Eni SpA удостовери спирането и добави, че се свързва с " Газпром ". Правителството на Австрия също сподели, че работи по въпроса на техническо равнище.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР