„Газпром“ потвърждава оценката си за експорт на природен газ за

...
„Газпром“ потвърждава оценката си за експорт на природен газ за
Коментари Харесай

„Газпром“ потвърждава оценката си за експорт за чужбина през 2019 г. за 194 – 204 млрд. куб м


„ Газпром “ удостоверява оценката си за износ на природен газ за чужбина през 2019 година в диапазона от 194 – 204 милиарда куб м, се споделя в презентация на компанията, показана на конференция за експортната активност.

„ Общият размер от доставки през 2018 година доближи до 201, 9 млрд.куб м. Ръстът е от 7,5 милиарда куб м, или плюс 3,9 %. През 2019 г- общият размер на доставки се чака да е в диапазона от 194 – 204 млрд.куб м “, се споделя в презентацията.

Поначало откакто експортът е достигнал до равнищата отвън плануваните 200 милиарда куб м, управлението на експортният отдел е упорствал за отстояване на опцията за опазване на експорта на достигнатото рекордно равнище.

През месец май тази година генералният шеф на „ Газпром износ “ Елена Бурмистрова за пръв път е позволила намаляване, само че „ в средносрочно бъдеще “. По-късно заместник-началникът на отдел в „ Газпром износ “ Михаил Малигин е конкретизирал, че тази прогноза се отнася за 2019 година.

Припомняме, че в презентация на ръководителя на „ Газпром износ “ Елена Бурмистрова от месец май тази година, изнесена на конференция в Берлин се показва, че „ В средносрочно бъдеще чакаме опазване на търсенето на съветския газ в Европа в диапазона от 194 – 204 милиарда куб м годишно, според от времето (климата)”.

„ Газпром “ отбелязва също по този начин, че „ по данни на самостоятелни специалисти от бранша...в средносрочно бъдеще Русия ще влезе в ролята на балансиращ снабдител заради намаляването на добива от Гронингенското находище и по-малко гъвкавите благоприятни условия за доставки от Норвегия “.

В презентацията си от месец май Бурмистрова обръща внимание и на променените условия на газовия пазар, като обръща внимание и възходящия дял на спотовата търговия в Европа. Тя отбелязва и една извънредно значима наклонност на компанията: „ застраховане на надеждността на доставките на нашия газ до точката на подаването му за Европа. Затова, в частност ние влагаме средства в нови модерни безтранзитни газопроводи. Ние също по този начин сме виновни пред нашите акционери и вложители, и съветската страна, и непознатите компании, и частните лица акционери. Затова сме подготвени да преглеждаме тези разновидности на договорни връзки, които са комерсиално целесъобразни както за нас, по този начин и за всеки от нашите сътрудници “, декларира Бурмистрова.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР