„Газпром“ планира в рамките на инвестиционната програма за 2018 г.

...
„Газпром“ планира в рамките на инвестиционната програма за 2018 г.
Коментари Харесай

Газпром одобри инвестиционната си програма и бюджета за 2018 г.


„ Газпром “ възнамерява в границите на капиталовата стратегия за 2018 година да усвои 1,279 трилиона рубли, се споделя в известие на компанията. Ръководството на компанията през днешния ден утвърди плана за капиталова стратегия и бюджета (финансовият план) за 2018 година

„ В сходство с плана за капиталова стратегия през 2018 година общо усвояваните вложения ще бъдат 1 трилион 278,830 милиарда рубли “, се споделя в известието. Обемът за финансови инвестиции е 798,428 милиарда рубли, разноските за придобиване на нетекущи активи – 40,983 милиарда рубли, прецизират от компанията.

Дългосрочните финансови вложения се възнамерява да бъдат в размер от 439,419 милиарда рубли. В същото време, в сходство с плана за капиталова стратегия за 2017 година съгласно новата редакция, утвърдена от борда през септември, общият размер за асимилиране на вложенията през настоящата година се планува да е на равнище от 1,129 трилиона рубли.

Инвестиционната стратегия на „ Газпром “ за 2018 година планува реализиране на всички стратегически значими планове на компанията. Сред тях са: възстановяване на Чаяндинското находище, строителството на Амурския газопреработващ цех, газотранспортните планове „ Силата на Сибир “, „ Турски поток “ и „ Северен поток 2 “, развиване на газотранспортната система в Северозападния района на Русия, а също по този начин планове, обезпечаващи пиков баланс на газа в средносрочно бъдеще, излиза наяве от обяснението на компанията.

„ Газпром “ оповестява също по този начин, че от началото на строителството на двете тръби са положени над 520 км от газопровода „ Турски поток “. Сега се правят действия в икономическата зона на Турция, се споделя още в прессъобщението.

От известието излиза наяве също по този начин, че от началото на годината до 2 ноември компанията е нараснала доставките на природен газ за чужбина спрямо аналогичния интервал на предходната година с 8,4 % - до 170 милиарда куб м.

„ През предходната година компанията откри връх при експорта на газ за чужбина – 179,3 милиарда куб м. През 2017 година потреблението на съветски газ продължи увереният си растеж, като към 22 ноември „ Газпром “ е доставил до потребителите 170 милиарда куб м газ, което е с 13,3 милиарда куб м газ повече от аналогичния интервал на предходната година.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР