„Газпром нефт“ и Mitsubishi Corporation сключиха на Източния икономически форум

...
„Газпром нефт“ и Mitsubishi Corporation сключиха на Източния икономически форум
Коментари Харесай

„Газпром нефт“ и Mitsubishi ще оценят възможностите за сътрудничество на шелфа на Сахалин


„ Газпром петрол “ и Mitsubishi Corporation подписаха на Източния стопански конгрес меморандум за взаимно съгласие Страните се договориха за оценка на опциите за съдействие при развиването на високотехнологични планове на шелфа на Охотско море, се споделя в известие на „ Газпром петрол “. Включително и продан на пълномощия и технологии в бранша на изследването и добива.

„ Газпром петрол “ има необятен портфейл от шелфови планове в Русия и неповторима софтуерна експертиза. През 2017 година компанията откри огромното находище „ Нептун “ на шелфа на Охотско море. Дейностите на находището се правят благодарение на най-новите технологии, доста от които се употребяват за пръв път в Русия. Иновационните решения в региона на геоложките изследвания, сондирането и логистиката дават опция компанията да понижи периода за изследване на капацитета на находището. Опитът на „ Газпром петрол “, получен в Сахалин ще се употребява и при други шелфови планове, които компанията счита да осъществя в бъдеще.

По-рано организация Bloomberg, базирайки се на японския вестник Sankei заяви, че меморандумът ще съдържа и планове за предпроектната подготовка за „ Балтийски ВПГ “ (втечнен природен газ – ВПГ). Този план планува строителство на цех за полутечен природен газ с потенциал от 10 млн. звук годишно на пристанището Уст-Луга в Ленинградска област и с опция за уголемение до 15 млн. тона.

Mitsui дружно с „ Газпром “, Shell и Mitsubishi към този момент е акционер в плана „ Сахалин 2 “, в границите на който работи единственият в Русия цех за произвеждане на полутечен природен газ. Корпорациите държат 12,5 % в плана.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР