Газпром експорт не възобновява продажбата на газ за Европа на

...
Газпром експорт не възобновява продажбата на газ за Европа на
Коментари Харесай

Газпром не продава газ от електронната си платформа от три месеца

" Газпром износ " не възобновява продажбата на газ за Европа на електронната си комерсиална платформа и още веднъж не възнамерява търговски сесии от 31 януари до 4 февруари. Това заяви ТАСС, базирайки се на графика на търговете, поместен на уеб страницата на компанията.

Последните търговски сесии на комерсиалната платформа на Газпром бяха извършени преди три месеца - при започване на ноември 2021 година.

Последната договорка е подписана още по-отдавна - преди над 3,5 месеца - на 13 октомври 2021 година, и от този момент данни за продажба на газ на платформата няма.

Заместник-председателката на управителния съвет на " Газпром " и основен изпълнителен шеф на " Газпром износ " Елена Бурмистрова съобщи по-рано, че компанията не може да даде ориентири за периодите и размера на спомагателни размери газ на своята електронната комерсиална платформа. Според данните от септември 2021 година посредством форуърдни принадлежности са били продадени към 7,4 милиарда кубични метра газ с доставка през 2021 година.

Електронната комерсиална платформа на " Газпром износ " има за цел да продава физически размери природен газ на европейските консуматори в допълнение към доставките по настоящите средносрочни и дълготрайни контракти. Продажбите на газ посредством тази платформа започнаха в края на септември 2018 година През 2020 година на нея са били продадени към 27 милиарда кубични метра газ, заяви Българска телеграфна агенция.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР