Газпром е принуден да намали доставките на газ през Северен

...
Газпром е принуден да намали доставките на газ през Северен
Коментари Харесай

Газпром намали доставките през Северен поток поради проблеми с оборудването на Siemens

" Газпром " е заставен да понижи доставките на газ през " Северен поток " спрямо проекта заради ненавременното връщане на газовите компресорни блокове (GPU) от ремонт от Siemens и откритите механически неизправности на мотора, заяви холдингът. В тази връзка за изпомпване на компресорна станция " Пристанище " може да се употребяват единствено три елемента.

„ Поради несвоевременно връщане от Siemens (Германия) на газопомпени елементи от ремонт, привършване на периода на главен ремонт на газопомпените елементи и откритите механически неизправности на моторите (получено е заповед от Ростехнадзор за краткотрайна възбрана за дейности), сега компресорна станция „ Пристанище “ могат да се употребяват единствено три газопомпени елемента “, се споделя в известието.

В тази връзка " Газпром " може да обезпечи изпомпването по газопровода единствено до 100 милиона кубически метра газ дневно при проект от 167 млн. куб. метра дневно.

По-рано на платформата CEGH REMIT беше обявено, че наличният потенциал за изпомпване на газ през " Северен поток " ще бъде понижен от 3 до 17 юни заради планувани постоянни инспекции на тръбопровода.

В същото време в интервала от 11 до 21 юли е планувана годишна планувана работа по газопровода с краткотрайно прекъсване на двете линии на Nord Stream, излиза наяве от данните на оператора Nord Stream AG.

Газопроводът от Русия за Европа " Северен поток " с общ потенциал 55 милиарда кубически метра. м газ минава по дъното на Балтийско море от Виборг в Русия до Грайфсвалд в Германия. Операторът е Nord Stream AG, в който 51% са благосъстоятелност на дъщерно сдружение на Газпром, по 15,5% от немските Wintershall Dea и E.ON, още по 9% от холандската N. V. Nederlandse Gasunie и френската Engie.

Доставките на газ по газопровода през 2021 година бяха на равнището на исторически рекордната 2020 година - 59,2 милиарда куб.м. м.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР